Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Priceduifkes – “Hot Tub”

© CPU – Senne Houben

In de Kempen klinkt hun naam al langer als een klok en sinds hun passage op Pukkelpop zijn ze definitief hun regionale cultstatus overstegen. Jawel, The Priceduifkes zijn duidelijk bezig aan een opmars richting mainstream, en dat mocht na twintig jaar ook stilaan eens gebeuren. De peetvaders van de Kempenpunk maken zich klaar om in maart hun zesde album op de wereld los te laten. Voor de productie hebben ze Thomas Valkiers van XINK ingeschakeld, die ook al samenwerkte met de beloftevolle Meltheads. “Hot Tub” geeft ons een voorproefje van wat we mogen verwachten.

Volgens de overlevering komt “Hot Tub” voort uit een misvatting die leefde bij frontman Ricky D, die dacht dat Belpopklassieker “Hard Times” over het zoete leven in een jacuzzi ging in plaats van over ontrouw en spijt. Het resultaat van die vergissing is dit atypisch singletje met een vintage flair. Waar een nummer van The Priceduifkes gewoonlijk garant staat voor gierende gitaren en no-nonsense rock & roll, gaat het er op “Hot Tub” net iets rustiger aan toe, hoewel dat relatief is. Aan energie is absoluut geen gebrek, en de licht absurde teksten binden alles vlot aan elkaar. Voor de gelegenheid is er ook een swingend, elektrisch orgeltje aan de formule toegevoegd. Na twintig jaar is The Priceduifkes het met andere woorden duidelijk nog niet verleerd, en tegelijk is de groep ook niet bang om wat te experimenteren.

Dancing Dirty verschijnt op 23 maart. Datzelfde weekend speelt de groep twee shows in Trix en AB. Nu nog tickets bemachtigen gaat een lastige opgave worden, maar we hopen hen binnenkort te zien opduiken op de affiche van menig festival. Hun passage op Gladiolen is alvast bekend, daar spelen ze op 17 mei. Verdere updates zijn te vinden op hun Facebook.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Retie Rockt 2024: Loeihard zonder adempauze

Dat ze in de Kempen bekend zijn met het meer stevige gitaarwerk, is al langer bekend. Dat ze daar graag festivals organiseren…
InstagramLiveRecensies

Gladiolen 2024 (Festivaldag 1): Hondenweer, uitgelaten sfeer

Overstromingen in Noord-Frankrijk, code oranje in Luik, geel in Limburg en ook in de Kempen is het hondenweer. Niet meteen hetgeen waar…
LiveRecensies

The Priceduifkes & Equal Idiots @ JK 't Hoekske: Idiootgoed prijsschieten

‘Okaerinasai’, of gewoon op z’n Vlaams ‘welkom thuis’. De mannen van The Priceduifkes en Equal Idiots vertoefden afgelopen maand in het altijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.