FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Gladiolen maakt volledige line-up bekend met o.a. DIRK. Compact Disk Dummies en Captain Kaiser!

© CPU – Jan Van Hecke

Nadat het Kempische festival Gladiolen voor editie 2024 al stevig uitpakte met kleppers Bazart, Selah Sue, Pommelien Thijs, Hellmut Lotti Goes Metal en Amber Broos, vervolledigt het festival nu de line-up. En dat is wel wat, want Gladiolen verrast met een nieuwe stage: De Keef. Het kleine openluchtpodium geeft de programmatoren meer kans om fans van de alternatievere muziekgenres op hun wenken te bedienen en daarnaast enkele beloftevolle bands aan hen voor te stellen. Black Leather Jacket, Captain Kaiser, The Yummy Mouths, Belgian Asociality, Priceduifkes, Madd9, The Guru Guru, Pablo Honey en Naft; allen zullen ze de nieuwe stage naar hun hand proberen zetten.

Nadat ze vorige edite met hun dj alter-ego de tent plat speelden, doen de gebroeders Coorevits dat in de volgende editie nog eens met hun bekendere naam: Compact Disk Dummies. Wie vermoedelijk ook de hele menigte aan het zweten gaat krijgen, is de energieke rapper Glints. Nostalgisch meekwelen wordt het ongetwijfeld met Zornik en voor wie er nog snakte naar wat meer gitaren, is er DIRK. Nieuwe Lichting-winnaar Mayorga en de Nederlandse WIES zijn nog zo’n namen waarvoor Olen in zwijm dreigt te vallen.

In Club Vedett zullen FAISAL, Murdock, gladde paling, séa, Michael Amani, Eagl, Jeroen Delodder, Jan Vervloet, Meg-Beg, Juwlz, C-Motion en Savan de benen in gang trekken. Laston & Geo, Tivalo, Olsan Twins, Jens en Kerck zullen dat aan de Beeck Stage proberen te doen. De Main-Stage in stijl afsluiten, is de taak van StuBru-iconen Stijn Van De Voorde en Thibault Christiaensen.

Gladiolen vindt plaats van 17 tot 18 mei. Duotickets vlogen de deur uit, maar wie nog een dagticket wil bemachtigen, haast zich maar beter als de bliksem naar de website.

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde (nieuwe namen in het vet):

Vrijdag 17 mei: Bazart, Compact Disk Dummies, Amber Broos, Pommelien Thijs, Mayorga, Priceduifkes, The Guru Guru, Pablo Honey, The Yummy Mouths, Jeroen Delodder, Murdock, Eagl, Gladde Paling, Laston & Geo, Savan en Kerck.

Zaterdag 18 mei: Selah Sue, Glints, Zornik, DIRK., Hellmut Lotti Goes Metal, WIES, Stijn Van De Voorde en Thibault Christiaensen, Black Leather Jacket, Naft, Captain Kaiser, Belgian Asociality, Madd9, Jan Vervloet, Faisal, séa, Michael Amani, Meg-Beg, Juwlz, C-Motion, Jens, Tivalo en Olsan Twins.

63 posts

About author
Vrienden noemen me 'Boh'
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Gladiolen komt op de proppen met eerste headliners

De festivalaankondigingen volgen elkaar nu in snel tempo op. Kregen we gisteren nog de eerste lading namen voor Pinkpop op ons bord,…
InstagramLiveRecensies

Gladiolen 2023 (Festivaldag 2): Voor ieder wat wils

Van de tweede en laatste dag van Gladiolen, wisten we niet meteen wat te verwachten. Op de line-up stonden namen die niet…
InstagramLiveRecensies

Gladiolen 2023 (Festivaldag 1): Meer dan een opwarmer

Volgens aloude traditie is Gladiolen als festival medeverantwoordelijk voor het klaarstomen van menig muzikant voor de aankomende, drukke periode. Tijdens de 23ste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.