Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bleachers – “Tiny Moves”

© Alex Lockett

De wereld kent Jack Antonoff vooral als producer van onder meer Lana Del Rey, Taylor Swift en Lorde, maar in 2024 lijkt de man zich vooral te willen focussen op zijn eigen project Bleachers. Met die band brengt de man komend voorjaar dan ook nog eens een album uit, waarvan de titel gewoon Bleachers zal luiden. Niet meteen superspeciaal zou je denken, maar single “Modern Girl” beloofde wel al heel wat goeds. Diens opvolger “Alma Mater“, overigens met Lana Del Rey op vocals, klonk dan weer wat vreemder, maar met het nieuwe “Tiny Moves” maakt de Amerikaan die ‘misstap’ weer redelijk goed.

Die nieuwste creatie is er zo eentje waarbij je al van in het begin voelt dat het op een gegeven moment helemaal kan losbarsten. Iets wat uiteindelijk niet gebeurt, waardoor je het gevoel krijgt dat je een kleine vier minuten naar een voortkabbelende opbouw zit te luisteren. Die is gelukkig niet per se saai, want “Tiny Moves” straalt heel wat positieve energie uit. Een fijn tempo en vooral een herhaaldelijke synthlijn geven het geheel kleur, terwijl Antonoff zelf wat pit probeert toe te voegen met zijn stem. Allemaal heel leuk dus, maar niets kan je van het gevoel ontdoen dat er meer inzat. Het is op “Tiny Moves” dus vooral de gezellige sfeer die het ‘m doet, waardoor we uiteindelijk met een zo-zogevoel achterblijven.

Bleachers verschijnt op 8 maart.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bleachers - Bleachers (★★★): Gewoon gezellig

Als je z’n Wikipedia-pagina even doorneemt, is het eigenlijk onbegrijpelijk dat de naam Jack Antonoff niet per se een belletje doet rinkelen…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bleachers - "Alma Mater" (feat. Lana Del Rey)

Het is nog niet zo gek lang geleden sinds Bleachers zijn neus terug aan het venster stak, al is bezieler Jack Antonoff…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.