Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Black Keys – “Beautiful People (Stay High)”

© CPU – Mathias Verschueren

De echt grote hype rond The Black Keys is ondertussen al enkele jaren overgewaaid, maar dat neemt niet weg dat de band rond Dan Auerbach en Patrick Carney zijn coolheid ook is verloren. De groep bracht in het voorjaar van 2022 zo bijvoorbeeld Dropout Boogie uit, met daarop een paar strakke rock-‘n-rollers. Nadat die plaat uitgebreid werd voorgesteld aan het grote publiek, met daarbij ook een doortocht op Rock Werchter, wordt er nu volop gewerkt aan een opvolger. Dat zou volgens de band zelf een ‘party record’ worden, maar misschien interessanter is het lijstje aan gastartiesten. Onder meer Alice Cooper, Noel Gallagher en Beck zouden de tracklist van Ohio Players sieren; de samenwerking met die laatste krijgen we vandaag al cadeau.

“Beautiful People (Stay High)” klinkt dan ook exact zoals een samenwerking tussen The Black Keys en Beck zou moeten klinken. Een soort plezante niets-moet-en-alles-mag-mentaliteit geeft de single een zeker joie de vivre, wat mede door een funky baslijntje en een zomerse piano nog wat extra kracht wordt bijgezet. Sporadisch duikt er dan ook nog eens een blazer op, die op zijn beurt de rode loper uitrolt naar een gigantisch catchy en familiair refrein. ‘Na-na-na’s’ galmen na, terwijl de volgende oorwurm al klaarstaat: ‘All of those beautiful people say hey! / All of those beautiful people stay high!’ De temperaturen mogen dan wel flirten met het vriespunt, dankzij The Black Keys loert de zomer toch al een beetje om de hoek. De belofte om er een ‘party record’ van te maken, wordt bij deze dus al serieus wat kracht bijgezet.

Ohio Players verschijnt op 5 april.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2178 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hinds - "Boom Boom Back" (feat. Beck)

Na het vertrek van bassiste Ade Martine en drumster Amber Grimbergen, is Hinds sinds december 2022 terug een duo. De oorspronkelijke oprichtsters…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Black Keys - Ohio Players (★★★★): Strike!

Als er een duo is dat al enkele jaren garant staat voor vettige blues- en garagerock die probleemloos in de mainstream past,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Black Keys - "This Is Nowhere"

De Amerikanen Dan Auerbach en Patrick Carney, beide goed voor vijftig procent van The Black Keys, staan op het punt hun twaalfde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.