Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hideous – “Hideous”

© CPU – Stijn Verbruggen

Bij de fans van onder meer Royal Blood en Queens of the Stone Age zal de muziek van Belgische supergroep Hideous ook wel in de smaak vallen. De band van Guillaume Lamont (RHEA) en Tim Leyman (Ramkot) ontstond op café in Gent en wordt vervolledigd door Victor Defoort (Roméo Elvis) en Dajo Vlaeminck (Kids With Buns). De duistere rock van de mannen viel meteen in de smaak want met amper twee uitgebrachte nummers slaagden ze er al in om de Slope van Rock Werchter volledig plat te spelen. Binnenkort komt hun debuut-ep uit, maar eerst krijgen we nog selftitled track “Hideous”.

Een dreigende gitaar opent de single en zet meteen de toon voor de komende bijna vijf minuten. Er heerst een donkere sfeer over het lied en we hebben het gevoel alsof we op onze hoede moeten zijn voor een naderend gevaar dat ons uiteindelijk bereikt onder de vorm van een totale ontploffing. De drums gaan erop los en de gitaarversterkers stijgen naar elf tijdens het instrumentale refrein. Even snel als de uitbarsting kwam, gaat hij ook weer weg en wordt er terug overgeschakeld naar de dreigende gitaar. Tijdens de bridge wordt het nummer nog even over een andere boeg gesmeten om daarna weer volledig los te gaan als afsluiter. Wie de naam van de band nog niet helemaal kent, zal die nu wel onthouden, want het woord ‘hideous’ komt zo’n 46 keer voor in de single.

Nummers als dit doen ons enkel maar meer uitkijken naar de release van hun debuut-ep. Deze kreeg net zoals de single de naam Hideous en komt uit op 16 februari. Op 14 maart wordt de release gevierd in de Viernulvier in Gent. Meerdere tourdata werden inmiddels aangekondigd en zijn te vinden op hun sociale media.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Spiral Drive @ Djingel Djangel: Spelen met invloeden

Om de zoveel tijd komt er een artiest op onze radar die nog quasi onbekend is, maar toch de aandacht van het…
InstagramLiveRecensies

Hideous @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Balzaal): Rock met een doel

Wie de Belgische muziekscene een beetje volgt, kan niet om Hideous heen. De band maakt een snelle opmars door. In februari bracht…
AlbumsRecensies

Hideous - Hideous (★★★½): Met de deur in huis

Het gaat hard voor Hideous. De band rond Guillaume Lamont (RHEA) en Tim Leyman (Ramkot) speelde nog geen jaar na oprichting The…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.