Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Erick the Architect – “Ezekiel’s Wheel” (feat. George Clinton)

© Andrew Hogan

Als producer van Flatbush Zombies maakte Erick the Architect een aantal jaar geleden nog furore, maar tegenwoordig timmert de Amerikaan vlijtig verder aan zijn eigen carrière als rapper. Bij ons doet vooral zijn samenwerking met Jungle, “Candle Flame“, een belletje rinkelen, al mag dat vooral geen smet zijn op wat hij eerder onder eigen vleugels heeft weten te presteren. Zo bracht hij vorig jaar behoorlijk wat nummers uit en warmde hij ons en zichzelf op voor zijn allergrootste project tot dusver: debuutalbum I’ve Never Been Here Before. In navolging van de eerste single “Shook Up” met onder meer Joey Bada$$ is er nu een tweede voorbode om ons warm te maken.

Erick the Architect tovert met niemand minder dan Funkadelic-aanvoerder George Clinton een echt muziekicoon tevoorschijn voor zijn nieuwe single “Ezekiel’s Wheel”. De twee leerden elkaar kennen tijdens een gezamenlijke shoot en daar bleek het zodanig goed te klikken, dat Clinton zich bereid vond om met hem de studio in te gaan. Erick fungeerde echter als architect, die het nummer van een degelijk psychedelisch en funky jasje (uiteraard geheel in de lijn van Parliament) voorzag. Ook inhoudelijk zit het overigens snor, want op “Ezekiel’s Wheel” vertelt Erick over zijn eerste ontdekking als muziekliefhebber en het verlangen om zelf muzikant te worden. Geen onnodig gepronk en vuile taal dus, wel een uitermate inspirerende kroniek van iemand die met passie voor het vak zijn eigen stijl zocht en vond. Een gemoedelijk en veelzijdig nummer dat alleen maar goeds doet vermoeden voor I’ve Never Been Here Before. 

I’ve Never Been Here Before verschijnt op 23 februari.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2035 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jungle - Volcano (★★★): Same old lava

Waar Jungle in zijn begindagen baadde in mysterie, straalt de band rond Tom McFarland en Josh Lloyd nu vooral muzikale zonnestraaltjes uit….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jungle - "Candle Flame" (feat. Erick The Architect)

Er zijn maar weinig bands die de liefde die ze ontvangen van de fans, meteen ook weer uitstralen in hun muziek. Het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ibrahim Maalouf & Erick the Architect - "Money"

Op 4 november komt een van de meest veelbelovende jazzmuzikanten van deze tijd met een nieuw album: CAPACITY TO LOVE. Ibrahim Maalouf,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.