Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jungle – “Candle Flame” (feat. Erick The Architect)

© CPU – Ymke Dirikx

Er zijn maar weinig bands die de liefde die ze ontvangen van de fans, meteen ook weer uitstralen in hun muziek. Het is echter hét handelsmerk bij uitstek van Jungle, het muzikale project van Josh Lloyd en Tom McFarland. De groep is in een mum van tijd uitgegroeid tot een publiekslieveling, die met albums JungleFor Ever en het in 2021 verschenen Loving in Stereo niet enkel een hele reeks hits wist te verzamelen, maar ook telkens een groter podium wist te veroveren. Die lijn zal Jungle hoogstwaarschijnlijk blijven doortrekken, want met Volcano hebben de Britten een nieuwe plaat af, waarmee ze dit najaar in de Lotto Arena staan. Om het wachten alvast een beetje te verzachten, lossen ze nu met “Candle Flame” al een eerste voorsmaakje.

De grootste troef van Jungle is doorheen de jaren echter ook een beetje een vloek geworden, want vaak weet je al op voorhand hoe een nieuw nummer zal klinken. Dat is ook bij deze creatie een beetje het geval, al gaat het er wel veel funkyer aan toe dan we van de band gewoon zijn. Dat heeft alles te maken met feature Erick The Architect, die met zijn zwoele flows het tempo flink de hoogte in jaagt. Op instrumentaal vlak komt de zomer opnieuw gigantisch dichtbij, want met heel wat elektronische extraatjes, een donkere baslijn en de nodige dosis disco en funk is stilstaan opnieuw geen optie. Zet je zonnebril dus al maar op je neus en geniet van het leven!

Volcano verschijnt op 11 augustus. De tracklist vind je onderaan het artikel terug. Op 16 november stelt Jungle die plaat voor in de Lotto Arena.

Facebook / Instagram

  1. Up Against The World
  2. Holding On
  3. Candle Flame (feat. Erick The Architect)
  4. Dominoes
  5. I’ve Been In Love (feat. Channel Tres)
  6. Back on 74
  7. You Ain’t No Celebrity (feat. Roots Manuva)
  8. Coming Back
  9. Don’t Play
  10. Every Night
  11. Problemz
  12. Palm Trees
  13. Good at Breaking Hearts (feat. JNR Williams & 33.3)
  14. Pretty Little Thing (feat. Bas)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2117 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

The Blaze @ Vorst Nationaal: Grootstedelijke jungle

Bij The Blaze draait het niet enkel en alleen om het auditieve, maar het visuele aspect speelt een zo goed als even…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nia Archives - "Crowded Roomz"

Dat het de voorbije jaren hard ging voor jungle-dj/producer Nia Archives is nog zacht uitgedrukt. Met haar opzwepende junglebeats waarbij ze zich…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Erick the Architect - "Ezekiel's Wheel" (feat. George Clinton)

Als producer van Flatbush Zombies maakte Erick the Architect een aantal jaar geleden nog furore, maar tegenwoordig timmert de Amerikaan vlijtig verder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.