Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Het Zesde Metaal – “Nog Maar Begonnen”

© CPU – Stijn Verbruggen

Binnenkort verschijnt Het Langste Jaar, het zesde studioalbum van Het Zesde Metaal. In 2022 kreeg de West-Vlaamse band rond Wannes Cappelle te horen dat bandlid en producer Tom Pintens ongeneeslijk ziek was. Het Langste Jaar is dan ook de laatste plaat met Tom en werd een maand voor zijn overlijden afgewerkt. De vooruitgeschoven singles “Het Langste Jaar” en “Zaden van Morgen” tonen aan hoe moeilijk het verlies van Tom te verwerken valt.  Met de nieuwe single, “Nog Maar Begonnen”, valt voorzichtig een ander licht op de band.

“Nog Maar Begonnen” klinkt na een paar luisterbeurten heel vertrouwd. Met loepzuivere drums, de begeleidende toetsen van Tom en af toe een inslaande gitaarrif, verklapt Wannes al zingend het geheim van een langdurige relatie. Als je elkaar lang geleden hebt gevonden, dan zijn alle momenten in een relatie, de hoogtes en zelfs de laagtes, altijd een nieuw begin. Het zijn kernachtige waarheden als deze die de teksten van Het Zesde Metaal zo typerend mooi maken. Ook de opbouw van het nummer, met twee strofes en een refrein, is simpel, maar effectief en doet ook denken aan “Naar De Wuppe“, dat andere tijdloze nummer dat blijft kleven.

Het nieuwe jaar oogt veelbelovend voor Het Zesde Metaal. Het Langste Jaar komt uit op 19 januari en kondigt een nieuwe, nu al bijna uitverkochte tournee aan doorheen heel wat concertzalen in Vlaanderen en Nederland. The best is yet to come, als we Wannes en co mogen geloven. Meer info en tickets kan je hier vinden.

Facebook / Instagram / Twitter (X) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Het Zesde Metaal @ Het Depot: Knuffel van gitaren

Begin dit jaar bracht Het Zesde Metaal een zesde album uit; een album dat ze liever niet hoefden te maken. Het Langste…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Het Zesde Metaal, Villagers en ise naar Dranouter!

Een jubileum vieren, dat doe je niet elk jaar. Dranouter blaast dit jaar vijftig kaarsjes uit en kondigde eerder al aan dat…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Cactusfestival verwelkomt Compact Disk Dummies en Het Zesde Metaal!

Het schoonste festival van Brugge is alweer aan het sleutelen aan een mooie affiche en kondigde onlangs met Brihang al een mooie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.