Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ferdous – “Mountain Snow”

© Niko Zelenik (Art Director), Melissa Verhoeven (Fotograaf)

2024 zou wel eens het jaar kunnen worden van noorderbuur Ferdous. De Nederlands-Afghaanse artiest en producer trapt zijn jaar namelijk feestelijk op gang met nieuwe release “Mountain Snow”. De release van het nummer komt bovendien niet alleen. De single maakt namelijk deel uit van een volledig nieuw project onder de titel Dreamland dat er wel heel erg binnenkort aankomt. Met “Mountain Snow” kunnen we ons alvast lekker warm dansen en zien we opnieuw hoe Ferdous zijn stijl steeds verder blijft ontwikkelen.

We volgden Ferdous van de donkere r&b op zijn eerste nummers naar de hiphopinspiratie op mixtape Cool Party, maar duiken nu echt de bonkende dansvloer op. De dance en techno-invloeden borrelden bij Ferdous altijd wel aardig onder het oppervlak, maar breken nu echt volledig door de boxen heen. Hij haalde voor “Mountain Snow” en zijn aankomende project dan ook inspiratie bij zijn dj-avonturen in Amsterdamse clubs. Al blijft er op deze nieuwste tussen de beats wel een vertrouwd mysterieuze waas hangen die we uit zijn eerdere werk herkennen.

Op “Mountain Snow” ruilt Ferdous de dromerige nachtlampjes van eerdere single “Summer Nights” mooi in voor een stevige sneeuwstorm van kleurrijke beats en verrassende tempowissels. De eerste seconden roepen het beeld van rustig dwarrelende vlokjes op, maar al snel krijgen ze de wind in de rug met een dansbare synthsound en gladde zanglijnen die ons naar een andere dimensie teleporteren. Halverwege houdt Ferdous de spanning er even in, alvorens het tempo en euforische klanken opnieuw in de ruimte los te laten. Geen triestig wintertafereel dus op de nieuwe van Ferdous, maar wel bevrijdende beats die doen uitkijken naar meer.

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Ferdous - Dreamland (★★★½): Flitsend neonlandschap

Stilzitten staat niet meteen in het woordenboek van de Afghaans-Nederlandse Ferdous Dehzad. De songwriter en producer verscheen rond 2016 op onze radar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ferdous - "Summer Nights"

De naam Ferdous Dehzad zegt je waarschijnlijk niet direct iets, maar als we de naam Klyne laten vallen, licht er misschien toch…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Oproer - We’re All Late Tonight (★★★★): Onstuimig mikken op benen én hoofd

Het verhaal van de Aalsters-Gentse band Oproer raakte begin 2023 in een stroomversnelling. De passage in Humo’s Rock Rally van 2022 was…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.