Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ducks Ltd. – “Train Full of Gasoline”

© Colin Medley

Ducks Ltd. is een nog relatief onbekend tweetal uit Toronto. Evan Lewis en Tom McGreevy maakten met Modern Fiction in 2021 al een jangelende indiepopplaat die in ons land onder de radar bleef. Tweeënhalf jaar later lijkt de band alleen maar gegroeid, getuige twee eerdere, vooruitgeschoven singles. “The Main Thing” blonk uit in harmonische chaos, maar vooral “Hollowed Out” had een schijntje van hitpotentieel met een contrast tussen bijna gemompelde strofes en een refrein dat volledig openbarst. Fans van Rolling Blackouts Coastal Fever zouden de nummers moeten kunnen appreciëren en dat is toch een vergelijking waarmee je buiten kan komen. Nu krijgen die fans met “Train Full of Gasoline” een nieuwe kans om fan te worden.

“Train Full of Gasoline” wordt aangekondigd als een mix tussen country en krautrock, maar borduurt toch vooral verder op de gekende stijl. De akoestische gitaar en drums gaan vanaf seconde één in overdrive op een single die in tegenstelling tot “Hollowed Out” (en wederom in tegenstelling tot wat er geponeerd wordt) een vrij gelijkmatig, hoog tempo blijft aanhouden. Het geheel rammelt lekker binnen de lijnen van wat ‘harmonisch’ genoemd kan worden met een frontman die geknipt is voor dit snellere zangwerk. Het nummer gaat eigenlijk over zelfdestructieve gewoontes, maar laat je muzikaal met een glimlach achter.

Ducks Ltd. brengt op 9 februari Harm’s Way uit. Op basis van de eerste drie singles kunnen we redelijk goed voorspellen dat de band haar jangelwerk alleen maar uitgediept heeft.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ducks Ltd. - Harm’s Way (★★★½): Eentje om vandaag van te genieten

Duck Ltd. is zo’n indierockband waarvan je verbaasd bent dat ze nog niet meer potten gebroken hebben. Ze hebben dan wel een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ducks Ltd. - "Hollowed Out"

De temperaturen zakken weer onder het vriespunt en Mariah Carey loert al om de hoek. Gelukkig zijn er nog indiebands die als…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #31

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.