Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Last Dinner Party – “Caesar On A TV Screen”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Een van de allerheetste nieuwe bands van 2023? Dat was ongetwijfeld The Last Dinner Party. Het Britse vijftal speelde vorig jaar al in het voorprogramma van The Rolling Stones in Londen voordat er überhaupt ook maar één single uit was en veroverde de harten van vele muziekliefhebbers met de release van een aantal ijzersterke, maximalistische glamrocktracks. Volgende maand verschijnt Prelude to Ecstasy, het langverwachte debuutalbum van de band, en voor het zover is, schotelt The Last Dinner Party ons nog een laatste voorsmaakje voor met “Caesar On A TV Screen”.

De vorige single van The Last Dinner Party, “On Your Side“, was nog een piepklein nummer waarin het tempo iets lager lag. Met andere woorden zo’n song die perfect is om te luisteren wanneer je een beetje melancholisch uit het raam wil staren. Zo’n track is “Caesar On A TV Screen” niet. Na een vrij intieme start barst het helemaal open in een bombastisch, theatraal glamrockspektakel waarin leadzangeres Abigail Morris zichzelf helemaal verliest in haar schaamteloze fantasieën over macht. Ze zingt gekscherend dat ze door iedereen geliefd wil worden, dat ze een hedendaagse Caesar wil zijn met haar kop op tv en dat ze als kind al wist dat ze niet zoals de andere kinderen was. Nee, zij was juist de keizer die steden in brand wilde zetten. “Caesar On A TV Screen” is een groots en imponerend nummer waarmee The Last Dinner Party opnieuw laat zien hoe getalenteerd het is, en je laat afvragen: wat doet het verlangen naar macht met een mens?

Op 2 februari brengt The Last Dinner Party Prelude to Ecstasy uit, en op 21 februari komt het deze plaat voorstellen in een stijfuitverkochte Botanique. Op zaterdag 6 juli staat de band op Rock Werchter.

Facebook / Instagram / Twitter (X)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

259 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

The Last Dinner Party @ Botanique (Orangerie): Volgens recept

The Last Dinner Party had amper een nummer nodig om de wereld aan haar voeten te krijgen. Het vijftal had dan wel…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Last Dinner Party - Prelude to Ecstacy (★★★★½): Binnenkomen door de grote poort

BBC Sound of 2024, een waslijst aan bookings voor de grote festivalpodia en een handvol singles die stuk voor stuk smakelijk werden…
FeaturesMuzieknieuwtjes

The Last Dinner Party is BBC Sound of 2024!

De knoop is officieel doorgehakt en iedereen mag het weten. Een 136-koppige vakjury bestaande uit artiesten (waaronder kleppers als Florence + The…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.