Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SLIFT – “Weavers’ Weft”

© CPU – Mathias Verschueren

SLIFT draait al geruime tijd mee in het stonerrockcircuit, maar sinds vorig jaar is de erkenning gekomen waar ze al jarenlang recht op heeft. Aan de overkant van de oceaan werd de Franse band snel opgemerkt. Zo hebben ze afgelopen najaar een sessie opgenomen bij KEXP en staan ze onder contract bij het gerenommeerde Sub Pop Records. Los van deze referenties is SLIFT allesbehalve het volgende indiesnoepje. Met de reeds uitgebrachte singles “Ilion” en “Nimh” belooft het vijfde album een intergalactisch epos te worden, die de lat hoog legt voor de komende heavy releases van 2024.

In plaats van hypnotiserende tornado’s tot leven te wekken, transformeerde SLIFT “Weavers’ Weft” in een traag stromende rivier. De single dompelt zich namelijk onder in melodieuze progrock. Halverwege de track steekt er echter een lichte storm op, waarbij ontregelde gitaren de spreekwoordelijke hagelbollen vormen. Te midden van deze turbulentie blijft SLIFT echter als een ervaren kapitein op een stabiel schip, en navigeert ze behendig door de stijlwisseling. De negen minuten durende single weerspiegelt daarmee treffend de actuele weersomstandigheden, zonder dat er voorlopig verdrinkingsnood dreigt. Ook in 2024 blijft een gewaarschuwd persoon er twee waard.

ILION verschijnt op 17 januari. Op 18 maart speelt SLIFT in de AB Club. Daarna speelt de band tweemaal in Nederland: Tivoli (19/03) en Vera (21/03).

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

SLIFT @ Ancienne Belgique (AB Box): Intergalactisch stokbrood

Het aantal muzikanten dat je uit Toulouse kunt opsommen, blijft als Belg en zeker als Vlaming eerder beperkt. Toch is er een…
AlbumsFeatured albumsRecensies

SLIFT - ILION (★★★★): Monsterlijke prestatie met meesterlijke fragmenten

Onafhankelijke rock-‘n-roll heeft de laatste tijd nog maar weinig bakens over. Toch is SLIFT sinds enkele jaren als een paal boven water…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SLIFT - "Nimh"

Bij de fans van heavy psych en stonerrock stonden ze wel al een tijdje op de radar, maar stilaan begint SLIFT ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.