Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SLIFT – “ILION”

© CPU – Mathias Verschueren

In 2020 kregen we voor het laatst een album van de Franse rockband SLIFT. Sindsdien zijn er vele deuren geopend voor de band, met heel wat straffe shows rond het album UMMON. Dat moet ook Sub Pop niet ontgaan zijn, want op 17 januari 2024 verschijnt ILION op het label. De Fransen zijn dus meer dan ooit klaar voor een internationale verovertocht, eentje die je al enkele keren in België kon zien met voor het laatst nog op Lokerse Feesten. Samen met de aankondiging van het album, brengt SLIFT meteen ook de titeltrack uit, een kolos van boven de elf minuten.

In 2020 bracht SLIFT al twee singles uit voor Sub Pop, maar nu mag er dus ook een album komen. Dat het vertrouwen van het label uit Seattle meer dan terecht is, wordt nog maar eens duidelijk nadat je “ILION” verwerkt hebt. Met vocals die vanop de achtergrond naar voor worden gebracht en een vettige riff, wordt meteen duidelijk dat SLIFT zijn gevoel voor lawaai nog niet is verleerd. Het snoeiharde nummer laat van bij het begin geen spaander heel van je gehoorkanaal en met de nodige reverb en epische vocals, is er meteen een duidelijke lijn in de single. Een beetje zweverig in de tussenstukken, maar vooral erg hard in het refrein als de gitaar zijn ding doet. In de meer dan elf minuten passeren wel wat gitaarsolo’s en ook houdt de band ruimte om even wat experimentele synths naar voor te dragen. De jam wordt uiteindelijk afgesloten zoals hij begon, met de nodige fuzz.

FacebookInstagram

 

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

3655 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

SLIFT - ILION (★★★★): Monsterlijke prestatie met meesterlijke fragmenten

Onafhankelijke rock-‘n-roll heeft de laatste tijd nog maar weinig bakens over. Toch is SLIFT sinds enkele jaren als een paal boven water…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SLIFT - "Weavers' Weft"

SLIFT draait al geruime tijd mee in het stonerrockcircuit, maar sinds vorig jaar is de erkenning gekomen waar ze al jarenlang recht…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SLIFT - "Nimh"

Bij de fans van heavy psych en stonerrock stonden ze wel al een tijdje op de radar, maar stilaan begint SLIFT ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.