Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alice Merton – “run away girl”

Wie verscheidene Europese festivalaffiches voor komende zomer al eens bekeek, zag de naam Alice Merton ongetwijfeld al eens voorbijkomen. De Brits-Duits-Iers-Canadese is al een tijdje bezig, maar lijkt pas sinds kort de rol van nobele onbekende echt te ontgroeien, des te meer buiten de Duitse landsgrenzen. Best gek, want in twee albums, met daarop hitjes als “No Roots“, “Why So Serious” en “Vertigo“, heeft de zangeres een fijne formule uitgekiend die rock en pop op een catchy manier hand in hand laat gaan. De grootsheid van Muse, hetzij met een commercieel toegankelijke toets; de grote doorbraak lonkt met andere woorden om de hoek. En daar zou nieuwe single “run away girl” ook wel eens iets mee te maken kunnen hebben.

Er zit namelijk zo’n goeie drive in die nieuwste creatie dat het onmogelijk is om niet instant mee te zijn met het nummer. “run away girl” lijkt op het eerste gehoor nog wat dromerig op gang te komen, maar eenmaal de ietwat ruwe riff en de krachtige stem van Merton erbij komen, wordt duidelijk dat het allemaal iets steviger klinkt dan verwacht. In het refrein wurmt de Duitse zich een weg richting die gevoelige plek in je gehoorkanaal, waardoor het geheel nog wat makkelijker blijft plakken. Dankzij de bas klinkt “run away girl” nog een tikkeltje cooler, waardoor de single werkelijk alles heeft om Alice Merton die finale duw richting grote doorbraak te geven. Een plezant nummer!

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2122 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met 22 nieuwe namen!

Al bekomen van de dertien nieuwe namen die Pukkelpop vanochtend op je los liet? Goed, want er volgt nóg meer festivalnieuws! Dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alice Merton - "Waste My Life"

Vorig jaar bracht Alice Merton S.I.D.E.S. uit, haar tweede album. Het was het vervolg op haar debuutalbum Mint, dat in 2019 verscheen….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Alice Merton - "Loveback"

Na het uitbrengen van haar debuutalbum leek Alice Merton van de wereldbol verdwenen te zijn. Of ze werd ontvoerd door aliens weten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.