Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Alice Merton – “Vertigo”

De Duitse Alice Merton is al sinds 2016 bezig met haar naam op de kaart te zetten, maar dat lukte vooralsnog niet helemaal. Ze begon met het maken van pop en dat ging haar goed af, maar daar komt nu verandering in. Nadat ze in 2018 mocht meewerken aan Tom Odells Jubilee Road, bracht ze een jaartje later haar debuutplaat Mint uit. Sindsdien leek het wel alsof de zangeres van de aardbodem was verdwenen. Tot nu dan, want met “Vertigo” (en nee, dat heeft niets met U2 te maken) komt ze terug boven water drijven, mét stevige gitaren. Een nummer waarvan ze naar eigen zeggen niet kan wachten om het live te spelen, zo horen we het graag.

Het komt meteen stevig binnen met een Muse-achtige gitaarlijn en Merton die redelijk furieus klinkt. Je voelt al van het begin dat er iets grootser zit aan te komen en dat wordt uiteindelijk ook bevestigd. In de refreinen klinken de ‘oh oh oh’s‘ heel herkenbaar, waardoor we ons nu al kunnen inbeelden waarom de Duitse de single zo graag live wil spelen. Ze trekt het tempo wat de hoogte in, waardoor het lijkt alsof het geheel onder je huid kruipt. Er gebeurt zoveel dat het rustpuntje welgekomen is, maar voor je het weet schiet de vlam alweer terug in de pan. Alice Merton is terug, en hoe.

Er is nog niets officieel bekend van een tweede plaat, maar Merton gaf wel zelf al aan dat ze ermee bezig is.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1304 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Alice Merton - "Loveback"

Na het uitbrengen van haar debuutalbum leek Alice Merton van de wereldbol verdwenen te zijn. Of ze werd ontvoerd door aliens weten…
AlbumsRecensies

Tom Odell - Jubilee Road (★★★): Verzameling van zeemzoete liefdesliedjes

Tom Odell en zijn piano, het is en blijft een onafscheidelijk duo. De blonde Britse god brak in 2013 door met zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Odell feat. Alice Merton - "Half As Good As You"

Het is inmiddels al vijf jaar geleden dat Tom Odell met zijn nummer “Another Love” een wereldhit scoorde en heel wat harten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.