Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single 1999 WRITE THE FUTURE – “MiNt cHoCoLaTe” (feat. BADBADNOTGOOD, Westside Gunn & Conway The Machine)

1999 WRITE THE FUTURE is een relatief mysterieus project van 88rising, een bedrijf dat CEO Sean Miyashiro ‘de Disney van Aziatische hiphop’ noemt. De eerste single van het gezelschap bleek een samenwerking van Indonesische rappers Rich Brian en Warren Hue met kpopzanger Zion.T. Het lijkt erop dat het collectief haar grenzen erg los stelt, want de tweede single bevat een volledig andere bemanning, waarvan geen enkele roots in Azië heeft. Deze keer bestaan de voortrekkers uit de jazzband BadBadNotGood en rappers Westside Gunn en Conway The Machine. Die eerste werkte eerder al samen met rappers als Ghostface Killah, Tyler, The Creator en Denzel Curry, maar dit jaar ook met neosoulzangeres Charlotte Day Wilson en hardcoreband Turnstile. De entourage van Westside Gunn is nog meer berucht voor samenwerkingen. Hij is immers het meesterbrein achter Griselda Records, waarop onder andere Conway The Machine recent heel wat interessante dingen maakte, onder andere met 38 Spesh. Conway bracht bovendien dit jaar zelfs vier albums uit.

Het nummer “MiNt cHoCoLaTe” is een zwoel en ontspannen jazzplaatje met niet al te verrassende raplijnen. De fluiten en orgels doen wat denken aan bands zoals King Crimson. Het is vast de eerste keer dat progrock uit de jaren zeventig gemengd is met retro east-coast hiphop. De twee rappers gingen op “Alligator Straps” uit 2020 al ietwat in die richting, maar hier is de instrumentatie memorabeler. In de videoclip playbacken enkele kinderen het nummer onder de naam Ryan and the Destroyers. De titel lijkt te verwijzen naar een discussie over muntchocolade binnen de k-popgemeenschap rond het Zuid-Koreaanse Big Hit Music, hoewel de teksten het niet vermelden. Wij weten dus nog altijd niet goed wat 1999 WRITE THE FUTURE precies voorstelt, maar wellicht zit er een compilatiealbum met enkele bizarre collaboraties aan te komen.

BadBadNotGood: Facebook / Instagram / Website
Westside Gunn: Facebook / Instagram
Conway The Machine: Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

171 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Various Artists - Everyone's Getting Involved: A Tribute to Talking Heads' Stop Making Sense (★★★½): Lang leve Talking Heads, nog steeds

Dit jaar wordt de veertigste verjaardag gevierd van de baanbrekende Talking Heads-concertfilm Stop Making Sense en het daarbij horende album. Destijds werden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BADBADNOTGOOD - "Take What's Given"

BADBADNOTGOOD behoort zonder te overdrijven binnen de categorie ‘invloedrijkste jazzbands van de afgelopen jaren’. Het instrumentale gezelschap baande zich met groove, techniek…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BADBADNOTGOOD & Charlotte Day Wilson - "Sleeper"

Dat de Canadese instrumentale band BADBADNOTGOOD niet vies is van een samenwerking, blijkt uit hun lange lijst met andere artiesten, zoals onder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.