Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single 38 Spesh & Conway The Machine – “Latex Gloves” (feat. Lloyd Banks)

38 Spesh is een bezige bij. De New Yorker brengt met “Latex Gloves” al zijn twintigste single van dit jaar uit. Bovendien is Special Machinery het vierde album van de rapper uit Rochester van 2023. De verzenmaker bouwt al twee decennia zijn bekendheid en productiviteit gestaag op, met als voorlopig hoogtepunt het jaar 2020, waarin hij maar liefst elf platen uitbracht, waarvan vier volledig solo. De meeste van zijn werken zijn echter samenwerkingen en voor Special Machinery is Conway The Machine de gelukkige. De twee werkten de afgelopen jaren al samen op “3 Missiles” van Benny The Butcher en “Two 23’s” van Harry Fraud, wat blijkbaar genoeg in de smaak viel. Conway The Machine is een recenter fenomeen dat in 2020 doorbrak met From King to A GOD. Hij maakt deel uit van de meest consistente hernieuwing van East-Coast hiphop, gepersonifieerd in de gemeenschap rond het onafhankelijke Griselda Records, opgericht door Westside Gunn in Buffalo, New York.

Special Machinery komt 8 september al uit via TFC Music Group en is geproducet door 38 Spesh zelf en Jimmy Dukes uit Buffalo. De tien tracks bevatten bijdragen van Pharoahe Monch en Lloyd Banks. Die laatste is onder meer bekend van de supergroep G-Unit met 50 Cent en is te horen op deze single. “Latex Gloves” begint met een jazzy pianobegeleiding en zwoele baslijnen die doen denken aan A Tribe Called Quest. Doorheen het magnetiserende nummer steken in de achtergrond psychedelische effecten en vocale adlibs de kop op. Het ritme blijft stabiel en daardoor lijkt het eerder een overgangsnummer dan een hoogtepunt van het album. 38 Spesh staat bekend voor zijn oprechte teksten en toewijding aan zijn roots, en hierin lijken Conway en Banks hem vooral te volgen. De drie belichten namelijk om beurt hun inspiratie en anekdotes uit de achtergestelde buurten waarin ze opgroeiden. De song vertoont dus een grote melodieuze en lyrische bekwaamheid, hoewel het niet meteen veel hitpotentieel heeft.

38 Spesh: Facebook / Instagram / Twitter
Conway The Machine: Facebook / Instagram / Twitter
Lloyd Banks: Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

161 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #34

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
InstagramLiveRecensies

Conway The Machine @ Trix: Antwerpen als hiphoptempel

Conway The Machine heeft geen introductie nodig. De rapper uit Buffalo is momenteel bezig aan zijn Europese tour ter presentatie van zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.