Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fox Stevenson – “Love The Day”

Net terug van tour, tijd om een nieuw nummer te droppen. Dat moet Stanley Stevenson Byrne uit Leeds gedacht hebben. De afgelopen weken trok hij als Fox Stevenson doorheen Europa. Niet voor een dj-set zoals op de festivals, maar wel met een driekoppige band waarmee hij zijn muziek helemaal tot leven bracht. In zijn drum-‘n-bass combineert hij de energie van het genre met de ruwheid van punk en rock, wat dit jaar resulteerde in zijn tweede album, Enemy Brain Entertainment Suite. Dat producete de in Amsterdam wonende dj niet enkel; hij staat ook steevast in voor de vocalen die zijn tracks sieren.

Dat is op “Love The Day” niet anders: zowel de beats als de vocals komen van de Brit. Het is de eerste single na zijn album dat uitkwam in februari en hij lijkt wel enkele maanden vertraging te hebben opgelopen in het releaseschema. We horen namelijk een uptempo, happy beat en een mogelijks nog vrolijkere melodie. Zijn imago als veelzijdig talent doet hij alle eer aan, want wanneer het balkje op Spotify zijn einde nadert, lezen we vijf minuten en zeven seconden af. Die vlogen voorbij, maar we hoorden in tussentijd wel verschillende ritmes, levensechte drums en misschien ook wel enkele voorzichtige vreugdesopwellingen bij onszelf in de track die zo van het livepodium lijkt geplukt. Stevenson behandelde de track duidelijk met zorg en tijd en wat dat betreft gunnen wij hem een luistertip. Bij deze, en luister zeker met extra aandacht naar het chaotische en net daarom zo interessante stuk op het einde.

Je kan Fox Stevenson dit jaar nog bezig zien op het Liquicity Winterfestival in het Eindhovense Klokgebouw. In februari staat hij in het Sportpaleis op de vijftiende verjaardag van Rampage.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Macky Gee - "Psychopath"

Als je met een been – en zeker met twee – in de drum-‘n-basswereld staat, mag je het bij de naam Macky…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fred V - "Take You There"

Er zijn bekendere artiesten tegenwoordig met de naam Fred, maar ook Frederick Vahrman maakte lange tijd furore als de helft van het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dimension - "Satellite" (feat. Alison Wonderland)

Ooit opgevist door Chase & Status, die het potentieel in Robert Etheridge wel zagen, schopte de Brit het tot het label van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.