Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps – “DOWN”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Er gaat werkelijk niets boven Sheffield. Althans, als het om core gaat dan. De grijze stad van staal heeft in de schaduw van zijn industriële geschiedenis bands doen uitgroeien tot ontembare titanen, met als vlaggenschip Bring Me The Horizon. Maar nu BMTH het genre de afgelopen jaren geleidelijk heeft verlaten, heeft While She Sleeps zich meteen naar de top gestoten en weet het ons steeds opnieuw te verrassen met hun uitmuntende metalcorekwaliteiten. Eind september was het weer raak: de band wist de Ancienne Belgique te laten brullen als nooit tevoren en veranderde het Brusselse popcentrum in een walhalla voor coreliefhebbers. Iets in ons zegt dat dit zeker niet de laatste keer zal zijn, want met het nieuwe album SELF HELL op komst lijkt er nog steeds geen rem op de Britse formatie te staan.

Waar de band zich op “SELF HELL” van zijn meest catchy kant liet zien, laat hij zich vandaag op nieuwe single “DOWN” gelden als mokerhamer voor onze gehoorschelpen. Terwijl de refreinen redelijk terughoudend zijn, trekt de band tijdens de coupletten alle registers open. Dit begint al bij de intro. Zanger ‘Loz’ zet zijn stem op standje tweehonderd en er komt een kracht vrij die bestand is tegen elk mogelijk leger. Daar blijft het niet bij, want met de toevoeging van Alex Taylor, die zijn zangkunsten normaal tentoonstelt bij stadsgenoot Malevolence, komt daar alleen maar een schepje bovenop en knalt het nummer doorheen iedere geluidsbarrière. Laat die Sheffieldse combinatie maar vaker tevoorschijn komen; wij zitten er al klaar voor.

“DOWN” is een van de twaalf nummers die op het aankomende album SELF HELL staan. De plaat is vanaf 15 maart overal verkrijgbaar. Wie de band live aan het werk wil zien moet geduld hebben, want de groep heeft in de Benelux enkel Jera on Air en Graspop op de planning staan.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps - "TO THE FLOWERS"

While She Sleeps blijft ons verrassen. De groep brengt op 15 maart zijn zesde album SELF HELL uit en tot nu toe weten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Architects - "Seeing Red"

Na lang teasen is Architects dan eindelijk terug met nieuw werk. De groep heeft zich in de jaren tien opgewerkt tot ware…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Whitechapel, Malevolence, The Ocean, Aborted en meer spelen op Alcatraz 2024

Nu dat Graspop Metal Meeting bijna alle troeven uitspeelde, is het weer de beurt aan Alcatraz Open Air om enkele kaarten op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.