Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps – “SELF HELL”

© CPU – Nathan Dobbelaere

De laatste jaren zien we steeds vaker dat de gevestigde namen binnen het metalcorelandschap hun harde gitaren en screams inruilen voor een meer toegankelijke versie van zichzelf. In 2019 was het een met pop doordrenkt album van Bring Me the Horizon dat voor de nodige aardschokken binnen de scene zorgde, terwijl the classic symptoms of a broken spirit van het Britse Architects geen schim was van de muziek waar ze groot mee werden. Een band die tot op heden de popkoers nog niet gevaren heeft is While She Sleeps. Door de jaren heen heeft de groep steeds vaker de nadruk gelegd op elektronische effecten, maar het brute geluid van de eerdere werken behield ze keer op keer.

Ook op “SELF HELL”, dat tevens de titeltrack is van het op 15 maart verschijnende album, blijft dit geluid grotendeels aanwezig. De screams van zanger Lawrence ‘Loz’ Taylor gaan ondanks zijn langslepende stemproblemen nog steeds door merg en been, terwijl de gitaren en riffs ons teruggooien naar het Brainwashed-tijdperk. Wel zet de band tijdens het refrein een duidelijk stapje terug en doen ze met het herhaaldelijke ‘Let’s praise the love inside of us’ mee aan de prijs voor de oorwurm van het jaar. While She Sleeps bewijst opnieuw dat het zichzelf kan blijven herontdekken zonder hun originele geluid uit het oog te verliezen, iets dat bij veel bands in het genre verre van lukt. Deze single smaakt naar meer, maar daarvoor moeten we nog een half jaar wachten.

While She Sleeps trapt volgende week vrijdag in een zo goed als uitverkochte Alexander Palace hun korte Europese tour af, waarbij ze Bury Tomorrow en Polaris meenemen als support. Tijdens deze tour doen ze ook de Benelux aan. Op 28 september staat de band in een volzet Ancienne Belgique en de dag nadien speelt ze in 013, Tilburg. SELF HELL ligt vanaf 15 maart in de schappen.

FacebookInstagramWebsite

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps - "TO THE FLOWERS"

While She Sleeps blijft ons verrassen. De groep brengt op 15 maart zijn zesde album SELF HELL uit en tot nu toe weten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps - "DOWN"

Er gaat werkelijk niets boven Sheffield. Althans, als het om core gaat dan. De grijze stad van staal heeft in de schaduw…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air viert dertigste verjaardag met o.a. Dropkick Murphys en Electric Callboy

Ondanks dat het aanvoelt alsof het festivalseizoen pas net afgelopen is, stromen de aankondigingen voor 2024 binnen als een zilvervloot. Er gaat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.