Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cristale – “Antisocial”

Als er momenteel naar iemand in de Britse hiphopscene met grote ogen gekeken wordt, dan is het wel Cristale. De Britse is sinds haar passage in de spraakmakende Netflix-serie Top Boy en de bijbehorende single “Roadrents” uitgegroeid tot een van de grootste beloftes in haar genre. Tot haar grootste troeven behoren haar gevoel voor melodie en bovenal haar verfrissende flowwissels. Afgelopen maand zagen we ze reeds aan het werk op Fifty Lab en toen konden we reeds constateren dat Cristale een ruwe diamant is die de komende maanden mits wat extra sleepwerk zeker kan doorgroeien. Die maanden zouden zomaar even ook gewoon weken kunnen worden, want met haar nieuwe track “Antisocial” laat ze een triomfantelijk visitekaartje achter.

Het is een verademing op welke manier Cristale de door mannen gedomineerde UK Grimescene het nakijken geeft op “Antisocial”. Als een volleerde rapveteraan laat ze de bars aan een vlot tempo elkaar opvolgen. Goede rijmschema’s zijn een zaak, maar “Antisocial” kreeg ook een moddervette beat mee die mits een piano zelfs nog een melodische ondertoon kreeg. Flowgewijs worden rapfans verwend, zeker op het einde wanneer ze nog een versnelling hoger schakelt. Veel luisterbeurten zijn er bovendien niet nodig alvorens het refrein van “Antisocial” blijft hangen. Cristale is klaar om de grimescene te domineren en uit te groeien tot een nieuw uithangbord.

Instagram / TikTok / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2036 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

Fifty Lab 2023 (Dag 2): (On)geslepen kristallen

Ook op de tweede dag van Fifty Lab moesten er moeilijke knopen doorgehakt worden. Het vochtige weer maakte het groundhoppen iets minder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.