Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Middle Kids – “Bootleg Firecracker”

© Daphne Nguyen

We leerden Middle Kids kennen in 2018, maar het was pas in 2021 dat ze zich nadrukkelijker manifesteerden met het uitstekende Today We’re The Greatest. Hun tweede langspeler gaf ons een glimp van hun muzikale grootsheid en sindsdien kijken we reikhalzend uit naar een teken van hun volgende artistieke uiting. Het energieke en gepassioneerde alternatieve rocktrio uit Sydney bouwde tussendoor een betrouwbare reputatie op. Vandaag is het wachten voorbij en luidt Middle Kids een nieuw tijdperk in met hun nieuwste single “Bootleg Firecracker”.

“Bootleg Firecracker” is muzikaal gezien een opmerkelijke verschuiving. Ze hebben samengewerkt met de befaamde producer Jonathan Gilmore van het Dirty Hit-label. Gilmore is voornamelijk bekend van zijn werk met bands als The 1975, Rina Sawayama en beabadoobee. Zijn invloed is duidelijk merkbaar in de nieuwe single, want ze doken vorig jaar samen in de studio voor een intensieve, zes weken durende sessie in het Verenigd Koninkrijk. De vruchten van die samenwerking zijn nu te horen in “Bootleg Firecracker”. De song is akoestisch en laat ons een meer ontspannen kant van Middle Kids horen, ver verwijderd van het gebruikelijke energieke geluid dat we gewoon zijn. Het heeft zelfs iets weg van de rustigere, meer tedere nummers op een album van The 1975. Zangeres Hannah Joy beschrijft het als ‘een lied over de kracht, magie en risico’s van intimiteit’.

Voorlopig moeten het we stellen met deze op zichzelf staande single. Nieuws over een nieuw album werd nog niet meegedeeld, al kunnen we ons inbeelden dat ze zich niet zes weken lang hebben opgesloten om deze ene single op te nemen. Vuurwerk kan gevaarlijk en riskant zijn, maar deze “Bootleg Firecracker” zorgt toch voor een kleine, gecontroleerde ontploffing.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Middle Kids - Faith Crisis Pt 1 (★★★★): Op zoek naar de zin van het leven

Het Australische Middle Kids, geleid door zangeres en gitariste Hannah Joy, betreedt 2024 op het hoogtepunt van hun kunnen met derde album…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Middle Kids - "Terrible News"

Midden volgende maand zal het Australische alternatieve rocktrio Middle Kids haar langverwachte album Faith Crisis Pt. 1 uitbrengen. Bassist Tim Fitz, die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Middle Kids - "Bend"

We leerden de Australische formatie Middle Kids al in 2018 kennen, maar vooral haar tweede langspeler Today We’re The Greatest bezorgde de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.