Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Another Sky – “Aimee Caught A Moth”

© Darina

Another Sky muteert de laatste tijd meer en meer tot het project van Catrin Vincent. Niet dat de andere bandleden minder impact hebben op het bestaan van het Britse project, maar je merkt wel dat het viertal Vincent meer en meer naar voor schuift als het gezicht van de band. De band heeft er dan ook een paar moeilijkere jaren op zitten na de release van debuutalbum I Slept On the Floor en probeerde zich bijgevolg opnieuw uit te vinden. Het resultaat voel en hoor je in de nieuwe nummers wel doorschemeren, maar aan zich blijft het wel vertrouwd in de oren klinken. Op 1 maart verschijnt met Beach Day na vier jaar de tweede volwaardige geesteskind en samen met die aankondiging brengt de band “Aimee Caught A Moth” uit, een nummer dat de plaat net niet haalde.

Dat er verandering op til staat, is op deze nieuwe duidelijk te horen. De sowieso al zeer aanwezige stem van Catrin Vincent neemt nog meer het voortouw en duwt de instrumentatie iets meer naar de achtergrond. Het muzikale geraamte van “Aimee Caught A Moth” heeft dat typerende dromerige waar Another Sky zijn handelsmerk van maakte, maar deze keer escaleert het nummer naar het einde toe net iets kleinschaliger en intiemer. De grootste uitspattingen laten ze voor wat het is, al voelt dat op deze allesbehalve als een gemis. Ook al kan deze “Aimee Caught A Moth” niet helemaal wedijveren met het materiaal van het debuutalbum kan je het bezwaarlijk een matig nummer noemen.

Beach Day verschijnt op 1 maart.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2035 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Another Sky - Beach Day (★★★★): Woede, verraad en vrijheid

We wensten Another Sky het beste nadat ze met I Slept On The Floor een debuutalbum uitbrachten waarvan je haar gaat rechtstaan….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Another Sky - "Swirling Smoke"

Het is bijna zo ver. Begin maart verschijnt eindelijk de tweede plaat van Another Sky. Het afgelopen jaar bracht de band rond…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.