FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Primavera Sound Barcelona pronkt met Lana Del Rey, Pulp, Justice, PJ Harvey en meer

© CPU – Jan Van Hecke

Primavera Sound breidt gestaag uit. Het wereldberoemde indierockfestival plantte recent ook edities neer in het Zuid-Amerika. Die affiches geven soms een indicatie van welke bands de Europese oversteek zouden maken. Ook in 2024 belooft het in Barcelona mooi weer te worden. Aan de hand van een livestream maakte de organisatie vanmorgen mondjesmaat de volledige affiche bekend. Zo kon de hele wereld toekijken hoe onder andere Lana Del Rey, Pulp, SZA, DisclosureJustice, The National, PJ Harvey en Vampire Weekend de hoogste spots bekleden. In het middensegment zien we dan weer toffe namen als Deftones, Amyl & The Sniffers, Bad BadNotGood, Ethel Cain, The Blessed Madonna, Rosin Murphy, Romy en Yo La Tengo. Uiteraard blijft Primavera Sound een zonovergoten ontdekkingsfestival en zien we onderaan ook twee Belgen op de affiche. Brutus en Wiegedood mogen laten zien dat ons land absoluut meespeelt op het internationale toneel.

Primavera Sound Barcelona gaat volgend jaar door van donderdag 30 mei tot zaterdag 1 juni. Combitickethouders hebben ook toegang tot de randactiviteiten van woensdag 29 mei en zondag 2 juni. Combitickets kosten tijdelijk nog 265 euro. Alle info vind je op de website.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Primavera Sound pakt uit met Blur, Kendrick Lamar en meer in Barcelona & Madrid!

Afgelopen zomer was Barcelona het epicentrum van de indierock. Muziekliefhebbers konden zich toen tien dagen lang laven aan zon, zee, strand en…
Features

Nabeschouwing Primavera Sound Barcelona 2022: Zon, zee, prachtige muziek en een streepje Spaanse chaos

Als je muziek een warm hart toedraagt, is het je waarschijnlijk niet ontgaan: de muzikale hoogmis van het jaar speelde zich de…
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 1): Emotionele rollercoaster

Zoals bij ieder festival deze zomer was het ook bij Primavera Sound twee jaar geleden dat ze nog eens van jetje konden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.