Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single WILSN – “Can’t Afford Therapy”

© Michelle Pitiris

Afgelopen jaar was een bijzonder keerpunt in de carrière van WILSN: ze bracht haar debuutplaat Those Days Are Over uit. De zangeres brak niet echt door, maar kon wel enkele pareltjes voorschotelen, waaronder de titeltrack. De Australische vindt haar inspiratie vaak bij soulzangeressen, iets wat we horen in haar muziek. Daar blijft het niet bij, want ze heeft ook al elementen uit de rockmuziek toegevoegd en we hoorden zelfs al eens een koor passeren. Kortom; veel variatie en verrassingen. Op “Can’t Afford Therapy” lijkt WILSN terug naar haar basis te keren door het simpel te houden.

Geen verrassende elementen uit andere genres, maar gewoon soul op zijn best; dat is “Can’t Afford Therapy”. Dat WILSN haar inspiratie haalt bij oudere zangeressen uit een vorige eeuw, is in deze single sterk hoorbaar. We worden bijna zelf gekatapulteerd naar die tijd en genieten van het zwoele ritme waarmee de Australische ons zachtjes laat bewegen. De boodschap van het lied is in tegenstelling tot de sound wel hedendaags en actueel. Een vriendin raadde WILSN aan om in therapie te gaan, maar dat was volgens de zangeres te duur en ze was er eveneens te koppig voor. Ze heeft er geen nood aan, want tegenwoordig wordt over alles een meme gemaakt, zo ook mentale problemen. Dat zorgt enigszins voor de geruststelling dat ze niet alleen in die situatie zit. WILSN combineert een hedendaags thema met een verouderde sound, met die zwoele combinatie van piano, drums en een basgitaar. Dat klinkt opnieuw goed, wat vooral bewijst dat ze ons ook zonder verrassingen omver kan blazen.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single WILSN - "Those Days Are Over"

De afgelopen maanden waren redelijk druk voor WILSN. Met een reden natuurlijk, want binnenkort brengt ze eindelijk haar debuutalbum uit. De Australische…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles WILSN - "Hurts So Bad" (feat. Josh Teskey) & "Come On Over My Way"

De beste manier om jezelf als artiest op de kaart te zetten is natuurlijk een deftige langspeler uitbrengen. Binnenkort mogen we dan…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single WILSN - "If You Wanna Love Me"

Hoewel WILSN al enkele leuke singles op haar naam heeft staan, is ze nog niet zo bekend in onze omstreken. Eind vorig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.