Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Deki Alem – “The Big Boom”

© CPU – Lore Van Dam

De Europese tour van Deki Alem zit erop en met een nostalgische blik kijken ze daar op hun nieuwe single “The Big Boom” naar terug. Het Zweedse gebroedersduo mag overigens terugblikken op een ronduit geslaagd 2023 dat in januari begon met een regelrechte zegetocht op Eurosonic. Er volgde in de lente een eerste ep die ze met enige trots op heel wat fijne festivals mochten komen voorstellen zoals Pukkelpop en Lowlands. Ondertussen werkt het duo al een tijdje aan een debuutalbum en daar willen ze nog eclectischer voor de dag komen. Of “The Big Boom” het op dat album zal schoppen is vingerdik kijken, maar als tussendoortje doet het zeker haar werk.

Deki Alem pakt het op “The Big Boom” anders aan en slaat daardoor een spannende nieuwe weg in. De duistere hiphop met punkattitude maakt op het nieuwe nummer plaats voor een frivool, door dancehall geïnspireerde sound. Ondanks de verandering voelt het allesbehalve onwennig aan, maar je hebt wel een aantal luisterbeurten nodig om de volledige magie te achterhalen. Deki Alem rapt op “The Big Room” bovendien iets minder en pakt het iets gezapiger aan. Op die manier is “The Big Boom” een ideale overgang naar een nieuw hoofdstuk, dat nog eclectischer en onvoorspelbaarder lijkt te worden.

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1926 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Affiche Sonic City 2023 compleet met o.a. Stereolab, Eddie Chacon, Dream Wife en Jockstrap

Het clubseizoen is sinds vorige week officieel geopend en dus maken ook de indoorfestivals terug hun opwachting. Vlak voor de festivalzomer losbarstte,…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 4): Overal vuurwerk

De allerlaatste dag van Pukkelpop 2023 was er opnieuw eentje die baadde in een loodzware hitte. Een stralende festivaldag met andere woorden,…
FeaturesInstagram

15 tips voor een geslaagd Pukkelpop!

De grassprietjes in Kiewit genieten momenteel van hun laatste rustmomenten voordat er over enkele dagen weer duizenden enthousiastelingen voor vier dagen Pukkelpop…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.