Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single néomí – “garden”

© CPU – Joost Van Hoey

Haar gebroken hart en de algemene complexiteit van liefde vormen vaker wel dan niet de rode draad in de dromerige liedjes van de Nederlands-Surinaamse néomí. Sinds de release van haar debuutsingle “if i wasn’t made for love“, lijkt de ene na de andere deur open te gaan voor de zangeres. Zo mocht ze mee op tour met SYML en Jonathan Jeremiah, werd ze uitgeroepen tot 3FM talent en bracht ze met before en after twee betoverende ep’s uit. Stilzitten lijkt echter niet in het woordenboek van de folkpopzangeres te staan en dus krijgen we na het iets stevigere “your girl” alweer een nieuwe single: “garden”.

Met zacht pianospel en een dromerig strijkersarrangement wordt de emotionele snaar al geraakt nog voor néomí begint te zingen. Dat het een bijzonder nummer is, voel je meteen. De artieste schreef “garden” voor haar grootvader die aan Alzheimer lijdt en in een fase gekomen is waar hij haar niet meer herkent. Toch wil de artieste niet alleen maar pijn en verdriet uitten en dus klinkt “garden” vooral alsof we door een oud fotoboek bladeren. Het geheel is heel liefdevol en emotioneel geladen, maar op uiterst mooie manier. Een belangrijke rol is daarin weggelegd voor de strijkers die we horen. Het arrangement werd geschreven door Abby Gundersen die ook deel uitmaakt van de liveband waarmee SYML optreedt. Met een lach en een traan banen we ons een weg door de tuin waarin néomí ons rondleidt en het moet gezegd zijn: ook dit is weer een zeer geslaagde release. 

Op 12 december staat néomí in De Roma. Volgend jaar kan je de zangeres aan het werk zien in Groningen op 17 januari in het kader van Eurosonic, op 3 mei in PAARD in Den Haag, op 10 mei in Merleyn in Nijmegen, op 11 mei in de Utrechtse EKKO en op 25 mei in de Amsterdamse Tolhuistuin.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

625 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single néomí - "somebody's daughter"

Een nieuw hoofdstuk lijkt aan te breken voor de Nederlands-Surinaamse néomí. Vorig jaar mocht ze het voorprogramma van SYML en Jonathan Jeremiah…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2023 volgens verschillende Nederlandse artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2023

In het digitale tijdperk moet alles steeds sneller en urgenter gebeuren, vandaar dat de ep ook een belangrijker medium wordt om jezelf…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.