Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle néomí – “if i wasn’t made for love”

© Stijn Mulder

Net als bij ons heeft ook Nederland heel wat verborgen muzikale talentjes rondlopen, en vandaag stapt er zo eentje naar de voorgrond. Neomi Speelman maakt al een hele tijd muziek onder haar alter ego néomí, maar nu is het eindelijk tijd voor een debuutsingle. Dat dat niet alleen ons onopgemerkt voorbij ging, wordt al snel duidelijk. Zo zette PIAS Nederland zijn schouders onder het project, waardoor het idee dat ze een mooie toekomst tegemoet zou kunnen gaan, alleen maar realistischer wordt. Als debuutsingle “if i wasn’t made for love” de standaard is, mogen we in elk geval nog heel veel moois verwachten.

In tegenstelling tot de vele popdiamantjes die tegenwoordig uit Nederland komen, pakt néomí het een pak rustiger aan. Zo is de vergelijking met een Bon Iver of de laatste platen van Taylor Swift bijvoorbeeld al snel gemaakt. Haar eerste creatie vangt aan met enkel een akoestische gitaar, en wanneer de zangeres haar mond opendoet, wanen we ons al snel bij een mistig meer in een of ander bos bij zonsopkomst. “if i wasn’t made for love” is met andere woorden betoverend mooi, zeker als het voorzichtig open begint te breken. néomí sleept je binnen de kortste keren mee in haar dromerige wereld, waarin haar gouden stem centraal staat. Tegen het einde krijgen we nog een bluesy gitaartje te horen, dat het plaatje helemaal compleet maakt en van dit nummer misschien wel een van de mooiste liedjes die we dit jaar al hoorden maakt. Eentje om in de gaten te houden dus, die néomí.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2112 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single néomí - "so i let you (15th of june - evening)"

Ooit liet ze haar onzekerheid de bovenhand nemen en zette ze muziek zelfs even opzij, maar inmiddels tovert néomí haar diepste zielsroerselen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single néomí - "someone new"

De toekomst van de Nederlands-Surinaamse néomí lijkt boordevol kansen en mogelijkheden te liggen. Nadat ze vorig jaar het voorprogramma verzorgde voor onder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single néomí - "somebody's daughter"

Een nieuw hoofdstuk lijkt aan te breken voor de Nederlands-Surinaamse néomí. Vorig jaar mocht ze het voorprogramma van SYML en Jonathan Jeremiah…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.