Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle néomí – “if i wasn’t made for love”

© Stijn Mulder

Net als bij ons heeft ook Nederland heel wat verborgen muzikale talentjes rondlopen, en vandaag stapt er zo eentje naar de voorgrond. Neomi Speelman maakt al een hele tijd muziek onder haar alter ego néomí, maar nu is het eindelijk tijd voor een debuutsingle. Dat dat niet alleen ons onopgemerkt voorbij ging, wordt al snel duidelijk. Zo zette PIAS Nederland zijn schouders onder het project, waardoor het idee dat ze een mooie toekomst tegemoet zou kunnen gaan, alleen maar realistischer wordt. Als debuutsingle “if i wasn’t made for love” de standaard is, mogen we in elk geval nog heel veel moois verwachten.

In tegenstelling tot de vele popdiamantjes die tegenwoordig uit Nederland komen, pakt néomí het een pak rustiger aan. Zo is de vergelijking met een Bon Iver of de laatste platen van Taylor Swift bijvoorbeeld al snel gemaakt. Haar eerste creatie vangt aan met enkel een akoestische gitaar, en wanneer de zangeres haar mond opendoet, wanen we ons al snel bij een mistig meer in een of ander bos bij zonsopkomst. “if i wasn’t made for love” is met andere woorden betoverend mooi, zeker als het voorzichtig open begint te breken. néomí sleept je binnen de kortste keren mee in haar dromerige wereld, waarin haar gouden stem centraal staat. Tegen het einde krijgen we nog een bluesy gitaartje te horen, dat het plaatje helemaal compleet maakt en van dit nummer misschien wel een van de mooiste liedjes die we dit jaar al hoorden maakt. Eentje om in de gaten te houden dus, die néomí.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1686 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

SYML @ De Roma: Een avond voor gebroken harten

Bijna exact een maand na de release van The Day My Father Died kwam SYML liefde en leed bezingen in De Roma…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single néomí - "i could never leave"

Een jaar geleden begon de Nederlands-Surinaamse folkpopzangeres néomí aan haar muzikale veroveringstocht. Wat begon met het betoverende “if i wasn’t made for…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single néomí - "skipping stone"

De Nederlands-Surinaamse folkpopzangeres néomí lijkt zich stilaan opgewerkt te hebben tot vaste waarde bij onze Noorderburen. Haar veroveringstocht begon amper een jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.