Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lemonheads – “Fear of Living”

© Antonia Teixeira

The Lemonheads staat bekend als een band met een eigenzinnige sound en de soms bizarre capriolen van frontman Evan Dando. Vorig jaar blijven we een beetje op onze honger zitten na een wat teleurstellende doortocht in de AB Box, waar het eigenwijze karakter van Dando duidelijk naar voren kwam. Dando is een figuur die graag blijft hangen in het verleden, maar vandaag waagt hij zich toch aan nieuwe muziek. “Fear of Living” is het eerste voorproefje nieuwe muziek sinds 2006.

“Fear of Living” is een muzikale trip door het kenmerkende geluid van The Lemonheads. De zanger schreef het country-getinte powerpop nummer samen met zijn vriend Dan Lardner van QTY, die helaas in juni overleed. Hij zingt in een lager register, wat herinneringen oproept aan de legendarische baritons als Leonard Cohen en Johnny Cash. Opvallend is dat Dando alle instrumenten zelf bespeelt op deze single, die werd opgenomen en geproduceerd door Apollo Nove in São Paulo, Brazilië. Muzikaal gezien bevindt Dando zich in het vertrouwde terrein waar hij bekend staat om zijn speelse gebruik van jengelende gitaren en nonchalante drums. Hij bewijst moeiteloos dat hij nog steeds de ongekroonde koning van de slackerrock is.

Dando en zijn band spelen de laatste drie dagen van dit jaar elke dag een show in Amerika. Na een korte adempauze in het begin van het nieuwe jaar, trekt Dando solo door de Verenigde Staten vanaf februari. Momenteel staan er geen Europese data op het programma, wat de vraag doet rijzen of en wanneer het eigenwijze gezelschap terug zal keren naar ons continent.

Website / Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

The Lemonheads @ Ancienne Belgique (AB Box): It's A Shame About Dando

Album It’s A Shame About Ray werd dertig jaar oud, en wij werden uitgenodigd in de AB om dat te vieren. In…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.