Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Bony King of Nowhere – “Almost Invisible”

© CPU – Fleur De Backer

Geduld wordt beloond. Het is een stelling die vandaag nog maar eens van toepassing is, want na iets meer dan vijf jaar wachten is The Bony King of Nowhere sinds kort weer helemaal terug. Na de release van het prachtige Silent Days, met daarop zelfs een paar van de mooiste liedjes uit het Belgische muzieklandschap, en bijbehorende tour trok Bram Vanparys zich enige tijd terug, om nu met een nieuw hoofdstuk op de proppen te komen. Op 2 februari verschijnt zo Everybody Knows, het nieuwe album van de man waaruit de Gentenaar met “Are You Still Alive” al terug door de grote poort keerde. Het nieuwe “Almost Invisible” maakt die poort zowaar nog wat groter.

Deze nieuwste creatie haalt de kaap van de vijf minuten net niet, maar in het geval van The Bony King of Nowhere is die relatief lange duur alles behalve een probleem. “Almost Invisible” krijgt daardoor namelijk de tijd om zich op indrukwekkende wijze te ontplooien. Waar het nummer begint met enkel een akoestische gitaar en de stem van Vanparys, krijg je al snel in de gaten dat er iets groters om de hoek loert. Met elektronische extra’s en wat grotesker wordende drums à la Radiohead meandert de single richting mooiere fases, met een overweldigend geluid aangevuld met strijkers als kookpunt. The Bony King of Nowhere raakt je met andere woorden opnieuw recht in het hart, maar niet zonder je tegelijkertijd in te wikkelen in een warm herfstdekentje.

Everybody Knows verschijnt op 2 februari via Unday Records. The Bony King of Nowhere speelt op 6 maart in EKKO in Utrecht en 8 maart in de Ancienne Belgique in Brussel.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2129 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

AFF vult line-up aan met o.a. The Bony King Of Nowhere, Lifeguard en Marathon

Wie dacht dat dertien een ongeluksgetal is, krijgt vandaag ongelijk. Na de vijf reeds bekendgemaakte namen, maakt AFF haar optelsom verder af…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview The Bony King of Nowhere: 'Alles draait tegenwoordig om advertising en zelfoptimalisatie'

The Bony King of Nowhere, oftewel Bram Vanparys, is na een lange pauze van zes jaar terug met het uitstekende Everybody Knows….
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Bony King of Nowhere – Everybody Knows (★★★★): De maatschappij gaat de foute kant uit, de muziek niet

The Bony King of Nowhere is het muzikale alter ego van Bram Vanparys, die in 2019 een MIA won voor beste componist….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.