Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Odell – “Butterflies” (feat. AURORA)

© CPU – Bert Savels

Tom Odell is gekend als de artiest die in 2013 het nummer releasete dat iedereen zonder problemen kan meekwelen, namelijk “Another Love”. Het nummer werd vorig jaar, bijna tien jaar later, uit het niets een Tiktok-hit, en sindsdien is de artiest niet meer van onze radio weg te denken. Eind vorig jaar kwam hij nog naar de AB waar hij zijn nieuwe plaat Best Day of My Life voorstelde, en nu vereert hij ons al met een nieuwe single, mét AURORA. Van een droomsamenwerking binnenin indieland gesproken.

De song start met het gegiechel dat zo van een engel zou kunnen komen, en dat is ook zo, want het is de stem van AURORA. “Butterflies” is dan ook even luchtig en zweverig als AURORA’s vocals en de titel doen vermoeden. Tom Odell biecht door het nummer heen zijn liefde op, waarbij AURORA hem harmonieus vergezelt. De zachte, hoge noten die prachtig samenvloeien met de simpele begeleidende noten van de piano, brengen ons naar hogere sferen. Kritische zielen zouden misschien kunnen beargumenteren dat het door de weinige prikkels wat saai aanvoelt, maar eenvoud is nu eenmaal vaak een kenmerk van Tom Odells muziek. Daar is het volledige album Best Day of My Life een uitstekend voorbeeld van, maar ook oudere nummers zoals “Heal” en “Grow Old with Me”. “Butterflies” is een korte song, maar slaagt er toch in om ons voor de twee minuten om zijn opnieuw een beetje verliefd te laten worden. Liefde geeft je vleugels, wel, “Butterflies” ook.

Tom Odell is op 18 juni te spotten op Pinkpop, en ook AURORA is deze zomer op 29 juni te zien op Rock Werchter.

Tom Odell: Facebook / Instagram / Website / Twitter

AURORA: Facebook / Instagram / Website / Twitter

 

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

6 posts

About author
Indie-addict
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult verder aan met 2manydjs, Tom Odell, Jessie Ware en meer!

Woensdag elf uur; dat betekent de laatste tijd telkens weer: een verse lading Pukkelpopnamen. En ook deze week dropt de organisatie een…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #37

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
InstagramLiveRecensies

Tom Odell @ Ancienne Belgique (AB): Lief(de) en leed

Het ging even wat minder met Tom Odell. De Brit kampte de laatste jaren met paniekaanvallen en verlammende angst. De altijd zo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.