Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single blackwave. – “pressure” (feat. IYAMAH)

© CPU – Nathan Dobbelaere

2023 was zonder enige twijfel een topjaar voor blackwave.. Na de release van No Sleep In LA zette de band enorme stappen: niet alleen op populariteitsvlak, maar zeker ook op vlak van livegebeuren. Het één gaat vanzelfsprekend ook met het ander gepaard, want tenten op Pukkelpop en Rock Werchter werden tot de nok gevuld. Een hype waar Willem Ardui en Jean-Valéry Atohoun weinig verrassend nog even van willen profiteren, want zo verschijnt later dit jaar, in de aanloop naar de clubtour, een deluxeversie van dat album. Daaruit kregen we met “champion” al een cool voorsmaakje te horen. Nu is er opvolger “pressure”, samen met de uit Brighton afkomstige IYAMAH.

Die nieuwste creatie vertelt hoe er tegenwoordig te veel van bands verwacht wordt, waardoor ze dreigen datgeen te maken dat het grote publiek wil horen in plaats van waar ze zelf voldoening uit halen. blackwave. blijft op “pressure” echter gewoon doen waar het gigantisch goed in is: een chill nummer maken waarin toch een zekere vorm van energie verscholen zit. De stem van IYAMAH speelt daarin vandaag een belangrijke rol, want naast het herkenbare geluid van Atohoun en Ardui voegt zij een internationale allure à la Jorja Smith aan het geheel toe. Doordat het nummer daarnaast ook openbloeit aan de hand van strijkers, mag gerust gezegd dat “pressure” een ijzersterk staaltje vakmanschap binnen de r&b is. Een nummer dat daardoor misschien wel eens ook tot ver buiten de grenzen van de Lage Landen kan doorgroeien.

Dit najaar trekt blackwave. langs de Belgische clubs, met tussenstops in Trix (18 en 19 november), Het Depot (27 en 28 november) en Kunstencentrum VIERNULVIER (20 en 21 december).

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2042 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 2): Binnenkoppers à volonté

Deze jaargang van Crammerock werd vrijdag feestelijk op gang getrapt met enkele smakelijke sets van onder meer Miles Kane, Goose en Merol….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Willem Ardui - "Mozaïsch"

Willem Ardui kleurde afgelopen zomer de affiches van ’s lands twee grootste alternatieve muziekfestivals met blackwave., maar tijd om te bekomen neemt…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 1): Van rustig inbollen geen sprake

Traditiegetrouw opende Pukkelpop de deuren reeds op donderdag voor houders van combitickets en vrijdagtickets om aan halve capaciteit het feest officieel voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.