Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single blackwave. – “champion” (feat. Jordan Mackampa)

© CPU – Chris Stessens

Het is weinig overdreven om te zeggen dat blackwave. zich op relatief korte tijd heeft weten te settelen in het Belgische muzieklandschap. Het duo bestaande uit Jean-Valéry Atohoun en Willem Ardui heeft in zijn zesjarig bestaan drie albums uitgebracht, waarvan de laatste, no sleep in LA, afgelopen jaar het levenslicht zag. Een verhaal dat klaarblijkelijk nog niet uitverteld was, want de plaat krijgt dit najaar een deluxe-versie, inclusief een paar nieuwe nummers. Het eerste onuitgebrachte streepje muziek krijgen we vandaag te horen in de vorm van “champion”, een samenwerking met de Brits-Congolese Jordan Mackampa.

Deze nieuwste creatie ligt vanzelfsprekend perfect in lijn met no sleep in LA, wat er bijgevolg voor zorgt dat het het ideale nummer is voor op een frisse lentedag. Met op muzikaal vlak een minimalistisch gitaartje, een zwoele baslijn, wat subtiele piano en percussie kabbelt “champion” een beetje voort, terwijl de drie op bijzondere laidback wijze hun ding doen. Tegen het einde vervoegen nog wat blazers het geheel, waardoor ook deze single weer een herkenbaar blackwave.-nummer is geworden. Een fijn nummer voor op een mooie lentedag, zoveel is bij deze duidelijk!

De deluxe-versie van no sleep in LA verschijnt op 9 september. blackwave. heeft daarnaast een drukke zomer voor de boeg, met shows op Gladiolen (27 mei), in het OLT Rivierenhof (15 en 16 juni), op Pinkpop (17 juni) en op Rock Werchter (1 juli).

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1889 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 2): Binnenkoppers à volonté

Deze jaargang van Crammerock werd vrijdag feestelijk op gang getrapt met enkele smakelijke sets van onder meer Miles Kane, Goose en Merol….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Willem Ardui - "Mozaïsch"

Willem Ardui kleurde afgelopen zomer de affiches van ’s lands twee grootste alternatieve muziekfestivals met blackwave., maar tijd om te bekomen neemt…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 1): Van rustig inbollen geen sprake

Traditiegetrouw opende Pukkelpop de deuren reeds op donderdag voor houders van combitickets en vrijdagtickets om aan halve capaciteit het feest officieel voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.