Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alicia Keys – “Golden Child”

© CPU – Ymke Dirikx

De tijd vliegt voorbij en vandaag vieren we de twintigste verjaardag van het iconische album The Diary of Alicia KeysToen Alicia dit album uitbracht in 2003, domineerde ze de hitlijsten met enkele van haar meest iconische nummers, waaronder “You Don’t Know My Name“, “If I Ain’t Got You“, “Diary” en “Karma“. Om dit jubileum te vieren, verrast ze ons met een heruitgave van het album, getiteld The Diary of Alicia Keys 20, waarop haar nieuwe single “Golden Child” verschijnt. Het opnieuw uitgebrachte album zal ook talloze versies en liveoptredens bevatten van de oorspronkelijke nummers.

“Golden Child” voelt als een throwback naar de ‘good old days’. Een kalme melodie samen met Keys’ eerlijke teksten over zelfvertrouwen en liefde vormen de leidraad van de song. Gedurende het nummer wordt de zin “you are a golden child” herhaald, waarmee ze de boodschap van zelfbevestiging versterkt. Voor sommigen zal dit lied niet nieuw klinken, want in 2013 lanceerde de zangeres een website waar ze onuitgebrachte studio-opnames deelde, waaronder deze song. De site werd uiteindelijk gedeactiveerd, maar het lied leefde voort via onofficiële YouTube-uploads. Zelf gaf de zangeres mee dat ze dit lied schreef om zichzelf uit een dip te halen en dat ze met het gevoel zat dat ze nergens heen kon.

Op 1 december zal het album uitgebracht worden. Keys geeft hiervoor een jubileumconcert in de Webster Hall in New York, waarbij het album in zijn geheel zal worden uitgevoerd.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Alicia Keys @ Sportpaleis: Vlam in de pijp

Niemand zingt zoals Alicia Keys. Die zin had net iets beter gewerkt in het Engels, gezien “No One” na vijftien jaar nog…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lous and The Yakuza - "Monsters"

‘I’m friends with the monster that’s under my bed’, zong Rihanna in 2013. Net geen 10 jaar later is het onze eigen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fivio Foreign, Kanye West & Alicia Keys - "City of Gods"

Februari is Black Future Month, met Kanye West die zichzelf geroepen voelde om daarin het voortouw te nemen. Zo zal hij, nog…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.