Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lous and The Yakuza – “Monsters”

© CPU – Jan Van Hecke

‘I’m friends with the monster that’s under my bed’, zong Rihanna in 2013. Net geen 10 jaar later is het onze eigen Lous and The Yakuza die haar nieuwste single “Monsters” uitbrengt. Dat is echter niet het enige dat beide artiesten gemeen hebben. Ze tekenden namelijk allebei bij Roc Nation, het entertainmentbedrijf van niemand minder dan Jay-Z. Na haar indrukwekkende debuutplaat Gore lijkt het plots vreselijk snel te gaan voor de Brusselse. Zo mag ze binnenkort het voorprogramma verzorgen van niemand minder dan Gorillaz, Alicia Keys en Coldplay. De sterren lijken alvast gunstig te staan voor Lous and The Yakuza dus laat die tweede plaat maar komen.

Waar “Kisé” meteen met de deur in huis viel, heeft “Monsters” wat meer tijd nodig om echt indruk te maken. Het geheel is wat rustiger waardoor de zang van Marie-Pierra vooral leunt op een vrij elektronische productie. Het nummer kabbelt rustig verder met drums als leidraad. Hoewel “Monsters” zeer fijn klinkt, kunnen we ons niet van de indruk ontdoen dat dit misschien niet meteen single-materiaal is. Na een paar luisterbeurten ben je echter helemaal verknocht aan de dromerige melodie, maar door het gebrek aan muzikale verrassingen vrezen we dat heel wat mensen niet de stap gaan zetten om het nummer in een playlist te zetten. Verwachten we te veel van Lous and The Yakuza of houdt ze bewust haar beste materiaal achter voor het album? Het antwoord zal ons in de toekomst waarschijnlijk wel duidelijk worden, want er wordt hard gewerkt aan een tweede langspeelplaat.

Lous and The Yakuza staat op 19 juni in de Brusselse Botanique en op 25 juni in de Amsterdamse Melkweg. Deze zomer kan je haar in eigen land nog zien op de vrijdag van Rock Werchter en in het voorprogramma van Coldplay op 5, 6, 8 en 9 augustus.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lous and The Yakuza - "Handle Me" (feat. Adekunle Gold)

Het moet gigantisch vermoeiend zijn om vandaag de dag door het leven te gaan als Lous and The Yakuza. Het neemt echter…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz - "New Gold" (feat. Tame Impala & Bootie Brown)

We hadden een beetje medelijden met Damon Albarn op Werchter Boutique afgelopen zomer. De manier waarop het overgrote deel van het publiek…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Willow Kayne - "Rat Race"

Willow Kayne in een hokje duwen is moeilijk, want de opkomende Britse zangeres behoort tot de meest eclectische poptalenten van het moment….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.