Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Subterranean Street Society – “Focus on the Melody”

De Deens-Nederlandse band Subterranean Street Society, die met het nummer “Only Your Sins Know” in de Netflixserie Ragnarok te horen was, heeft een nieuwe single klaar. Het trio startte in 2016 en bracht sindsdien vier albums uit. Ze halen inspiratie uit bands als The Black Keys en Nirvana en verwerken verschillende genres, zoals indie, folk en rock in hun muziek. “Focus on the Melody” is een nummer dat deel uitmaakt van het album BLEEP, dat op 8 maart 2024 verschijnt. Op dit album zal de groep het minder over persoonlijke zaken hebben, met in plaats daarvan een focus op actuele thema’s. Zo is de hoofdvraag: ‘Is society the real cult?’

“Focus on the Melody” gaat over het feit dat de aandachtspanne van onze moderne maatschappij steeds minder wordt, iets wat het drietal goed beschrijft in de tekst: ‘focus on focusing’. Onder andere ChatGPT, AI en het gebruiken van de televisie als achtergrondgeluid worden aangehaald. Ook de videoclip toont meerdere personen die bezig zijn met een taak, maar tegelijk ook overduidelijk naar iets anders (hun gsm, de camera?) aan het kijken zijn. De groep heeft het zelf over een razende garagerocktrack, en met zijn snel tempo dat onmiddellijk de aandacht trekt kunnen we hier alleen maar akkoord mee gaan. Het lied bevat opwindende drums en gitaren waar je als luisteraar wel op moet bewegen. Het uptempo ritme geeft ons onmiddellijk zin om dit nummer live te zien en luidkeels mee te zingen met de tekst.

Tickets voor de opkomende albumreleasetour van Subterranean Street Society staan al online. Je kan ze onder andere in Amsterdam en Groningen gaan bekijken.

Facebook / InstagramWebsite

Beluister de singles van de week op onze Spotify

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Black Keys - "I Forgot To Be Your Lover"

Opgeblazen marketing of niet, Cupido schiet binnenkort opnieuw pijlen af met zijn boog en is het weer Valentijnsdag. Als er één muzikaal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dea Matrona - "Stuck on You"

2024 zou wel eens het jaar van Dea Matrona kunnen worden. Het powerduo uit Noord-Ierland maakte in 2022 al furore op The…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Darren Kiely - "Slow Decay"

Darren Kiely debuteerde twee jaar geleden in de muziekwereld en bracht vorig jaar met Lost zijn eerste ep uit. Zijn teksten komen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.