Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Till Lindemann – “Sport Frei”

© CPU – Stijn Verbruggen

Schandalen of niet; Till Lindemann is helemaal terug van nooit echt weggeweest en de releaseagenda mag het geweten hebben. De afgelopen week gingen tienduizenden tickets weer over de digitale toonbank voor de stadiumtour van zijn band Rammstein volgend jaar, maar eerst valt er nog een winters gat op te vullen voor de Duitse frontman. Dat doet Lindemann met een eigen tour – inclusief Belgische tussenstop – en een nieuw soloalbum dat die tour van muziek voorziet. De laatste weken werden we daarom al op vier nieuwe nummers getrakteerd: “Zunge” als titeltrack, maar ook “Nass”, “Schweiss” en “Lecker”  als triootje. Een week voor de release van Zunge en een kleine twee weken voor de allereerste tourstop in Leipzig krijgen we eerst nog “Sport Frei”.

Lindemanns nummers schuren sowieso altijd tegen het stevigere spectrum aan, maar dit keer legt hij de lat nog wat hoger, zowel qua tempo als qua intensiteit. Of het toeval is of niet, laten we aan jou over, maar de beats per minute op deze single over sport vormen de perfecte soulmate voor een intense sprint. De gitaren en drums schieten als Usain Bolt uit de startblokken en in het refrein horen we Lindemann zoals we hem het liefste horen; met zijn karaktervolle, lage stem. Na de break vergezelt een vrouwenkoor en een oppeppende opbouw de zanger, waarna de vlam het geheel helemaal ontsteekt en de gierende gitaren nog een keer in de rooie mogen gaan. Toch is het niet enkel melodieus geweld; ook inhoudelijk lijken verschillende lagen aanwezig te zijn. Bevat het een hint naar Lindemanns veelbelovende, maar gefaalde zwemcarrière? Gaat het over hoe destructief competitiesport kan zijn, zoals de coverart en het tweede deel van de song doen vermoeden? Of zit er, met name in de videoclip, ook een verwijzing in naar Leni Riefenstahls propagandaverfilming van de Olympische Spelen van 1936 in Berlijn? Het zou allemaal kunnen.

Zunge verschijnt binnen exact een week. Op 10 december passeert Till Lindemann in de Lotto Arena en op 14 december staat hij in Rotterdam Ahoy. Beide shows zijn volledig uitverkocht.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Till Lindemann @ Lotto Arena: Choqueren om te choqueren

De afgelopen maanden is er heel veel inkt gevloeid over Till Lindemann. De Rammstein-frontman werd namelijk door verschillende vrouwen beschuldigd van seksueel…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Till Lindemann - Zunge (★★★½): De mond nog niet gesnoerd

Till Lindemann is een naam die ondertussen wel gekend is. Aan de ene kant door de nodige schandalen en controverse, aan de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Till Lindemann - "Nass", "Schweiss" & "Lecker"

Je kent Till Lindemann vast wel van de Duitse metalband Rammstein, maar solo kan hij er ook wat van. Over zijn vorige…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.