Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Kills – “Wasterpiece”

© CPU – Joost Van Hoey

Rockmuziek is al decennialang niet meer zo gevaarlijk als ze beoogt te zijn. Begin jaren 2000 ontstond er toch een kortstondige revival van groepen die ongefilterd wilden raggen. De grote voorbeelden zijn The White Stripes, The Hives en The Strokes. Ergens in de marge zocht ook The Kills naar de sound van een vroeger tijdperk, die de kiem legde voor punk en indierock. Alison Mosshart en Jamie Hince hebben het nooit moeten hebben van het grote succes, maar bouwden The Kills uit tot een gerespecteerde band bij liefhebbers en collega’s. Tot afgelopen zomer leek het er daarentegen op dat Mosshart en Hince hun geesteskind ten grave droegen. De singles “New York” & “LA HEX” beweerden gelukkig het tegendeel. Na “103” trekt The Kills een laatste sprintje richting zijn eerste album in zeven jaar.

“Wasterpiece” is geen grof geschut. The Kills zoekt deze keer toenadering tot de postpunk, waardoor de track een grimmige ondertoon heeft. Dat wordt snel duidelijk wanneer een eentonige baslijn invalt en als basis dient van het nummer. De groovy drumintro zette ons echter op een fout spoor. Mosshart en Hince schreven wederom geen catchy hit. Hierdoor heeft “Wasterpiece” rijpingstijd nodig om te blijven hangen in ons geheugen. The Kills maakt er muzikaal weinig woorden aan vuil, maar lijkt toch een inhoudelijke boodschap te willen verkondigen. Dat onderbuikgevoel komt sterk tot uiting bij het herhalende ‘It’s not our time’. The Kills lijkt ons dus nog zeker een hele poos te bestaan.

God Games verschijnt nu vrijdag 27 oktober.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

The Kills @ Ancienne Belgique (AB): Rauw

Wie gisteren naar Brussel was afgezakt om wereldhits als “Mr. Brightside” en “Human” te horen, had best wat beter opgelet toen die…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook The Kills, Pommelien Thijs, Miles Kane, Dimension en meer naar Pukkelpop 2024!

Aan een ongezien recordtempo vlogen de Pukkelpop-tickets begin deze maand de deur uit. Het mag duidelijk wezen dat het festival op de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #43

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.