Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles The Kills – “New York” & “LA HEX”

© CPU – Joost Van Hoey

Op papier wordt The Kills nog wel eens verwisseld met The Killers, maar Alison Mosshart en Jamie Hince klinken in werkelijkheid toch een tikkeltje anders dan hun bijna naamgenoten. Het Brits-Amerikaanse duo maakte doorheen de jaren wat naam met vijf sterke platen en wat hitjes in de vorm van “Black Balloon“, “Future Starts Slow” en “Doing It To Death“, al dateert de laatste langspeler intussen ook alweer van 2016. Sindsdien hield de frontvrouw zich op eigen houtje bezig, met enkele uitspattingen bij Foo Fighters als hoogtepunt, en verschenen er wat herwerkingen en demo’s, maar rond The Kills in se bleef het vooral een hele lange tijd stil. Tot nu, want met “New York” en “LA HEX” krijgen we twee streepjes nieuwe muziek te horen. Meteen ook de eerste in bijna zeven jaar.

Die twee singles tonen ook de twee gezichten van The Kills, zonder dat de band zijn eigenheid verloochent. “New York” hangt zo bijvoorbeeld aan elkaar met een reeks donkere herwerkte trompetgeluiden, met daarover het herkenbare stemgeluid van Mosshart. Een duistere riff maakt het plaatje compleet en zo is less more; een principe waar het duo wel al vaker mee uitpakte. Intimiderend dus, maar zo hebben we The Kills het liefst. “LA HEX” klinkt dan weer een pak dromeriger, met een voortkabbelende synthlijn en de Amerikaanse die haar stem op een meer intrigerende manier gebruikt. Deze single lijkt vooral een beetje in zichzelf te meanderen, maar eenmaal Hince er een groovy riff tegenaan gooit, bloeit het nummer mooi open. Twee totaal verschillende singles dus, maar ze tonen wel allebei aan dat The Kills met heel weinig heel veel kan doen. Een terugkeer die smaakt naar meer.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1967 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Kills - "Wasterpiece"

Rockmuziek is al decennialang niet meer zo gevaarlijk als ze beoogt te zijn. Begin jaren 2000 ontstond er toch een kortstondige revival…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Kills - "103"

2023 wordt dan toch het jaar van de grote terugkeer van The Kills. De band rond Alison Mosshart en Jamie Hince was…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MOD CON - "Ammo"

Met MOD CON hebben Erica Dunn (zang/gitaar), Sara Retallick (bas) en Raquel Solier (drums) in 2017 een muzikaal vervolg gebreid aan hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.