Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Kills – “103”

© CPU – Joost Van Hoey

2023 wordt dan toch het jaar van de grote terugkeer van The Kills. De band rond Alison Mosshart en Jamie Hince was enige tijd van het toneel verdwenen, met daarbij een korte solo-uitstap van die eerste, waardoor het laatste album alweer van 2016 dateert. In de tussentijd kregen we wel nog wat herwerkingen en onuitgebrachte demo’s voorgeschoteld, maar later dit jaar verschijnt met God Games dan eindelijk dat zesde studioalbum. Daaruit kregen we enkele weken geleden al twee eerste voorsmaakjes uit te horen in de vorm van “New York” en “LA Hex”; een duo dat nu gezelschap krijgt van het nieuwe “103”.

En die nieuwste creatie klinkt opnieuw zoals we het van de Brits-Amerikaanse band gewoon zijn. Een vleugje mysterie trapt de single op gang, waarna de stem van Mosshart ons meeneemt naar de ietwat ruigere refreinen. Die worden gedragen door vrij ruwe gitaarflarden, wat van “103” een logisch vervolg maakt op de vorige singles. Het nummer blijft zo een dikke vier minuten ontbolsteren binnen zijn eigen bubbel, gaande van kalm naar hevig, en terug. Qua toegankelijkheid blijft The Kills het moeilijkere daarentegen wat opzoeken, wat er ook vandaag voor lijkt te zorgen dat we deze single niet meteen op de radio zullen terughoren. Desalniettemin is “103” gewoon een degelijke song die de kwaliteiten van de band in de kijker zet.

God Games verschijnt op 27 oktober.

Facebook / Instagram / Website

 

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2196 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

The Kills @ Ancienne Belgique (AB): Rauw

Wie gisteren naar Brussel was afgezakt om wereldhits als “Mr. Brightside” en “Human” te horen, had best wat beter opgelet toen die…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook The Kills, Pommelien Thijs, Miles Kane, Dimension en meer naar Pukkelpop 2024!

Aan een ongezien recordtempo vlogen de Pukkelpop-tickets begin deze maand de deur uit. Het mag duidelijk wezen dat het festival op de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #43

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.