Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Portland – “Time To Talk”

© CPU – Chris Stessens

22 oktober is Wereldstotterdag, en ter ere daarvan heeft de Belgische band Portland een nummer gemaakt. Het lied, “Time To Talk”, ontstond na diepgaande gesprekken met stotterende jongeren en werd geschreven en gecomponeerd door frontman Jente Pironet. Het vertelt de moed en kracht van deze jongeren. De gebeurtenissen van het afgelopen jaar, zoals de gezondheidsproblemen van zanger Jente waardoor de band zijn festivalzomer moest stopzetten, geven een extra emotionele lading aan de song.

In het nummer zingt Jente: ‘I want to tell you a story’ en dat doet hij op een sublieme manier. De zanger fluistert ons als het ware zijn verhaal toe. De samenzang tijdens het refrein zorgt voor een emotioneel en intiem lied, met een pracht van een tekst. Desalniettemin is dit niet bedoeld als een treurige song, Pironet zette als een woordengoochelaar de inhoud van het gesprek om in een prachtig nummer. It seems that I got locked, but I just need some time to talk’, zingt Jente. Geen probleem, van ons krijgt Portland alvast alle tijd.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop komt met donderdagnamen en Electric Callboy!

Zo goed als alle tickets voor Pukkelpop 2024 zijn intussen over de toonbank gegaan, dus kan de organisatie op haar dooie gemakje…
LiveRecensies

Portland @ Wilde Westen (De Kreun): Sprankelend ‘sensational’

Poëtische dreampop die vertrekt vanuit een melancholie die met donker en licht speelt, maar altijd de juiste snaar raakt; dat is Portland….
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2023

Nadat we enkele weken terug al de twintig beste Belgische albums aan je voorstelden, wordt het tijd om ook de dertig beste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.