Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Bay – “All My Broken Pieces”

James Bay

© CPU – Larissa Zenner

Het is misschien wat kort door de bocht om James Bay een onehitwonder te noemen, maar het moet langs de andere kant ook wel gezegd dat de man nooit het gigantische succes van “Hold Back The River” heeft weten evenaren. Nummers als “Let It Go” en “Wild Love” waren op zich zeker hitjes te noemen, al was de laatste keer dat de Britse singer-songwriter zichzelf echt relevant mocht noemen dankzij een samenwerking met dj en producer Marshmello in 2021. De hoogdagen liggen met andere woorden alweer even achter ons, maar daar laat Bay zich niet door tegenhouden, want na de release van derde studioalbum Leap vorig jaar komt er met “All My Broken Pieces” nu weer een streepje nieuwe muziek.

Al is nieuw meteen wel een beetje dubbel, daar James Bay zelf al aangaf dat hij “All My Broken Pieces” al een hele tijd geleden schreef. Het zou nu relevanter zijn voor het leven van de man, wat een goed teken blijkt te zijn. Het nummer gaat namelijk over hoe een geliefde je zelfs in de moeilijkste momenten beter kan doen voelen. Een mooie boodschap dus, maar natuurlijk ook vrij cliché. Een lijn die zich ook doortrekt in de rest van de single, daar ze niet meteen iets brengt dat we nog niet van de Brit gehoord hebben. “All My Broken Pieces” werd zo namelijk een klassieke popballad, die in stand wordt gehouden door grootse meezingbare refreinen, een akoestische gitaar en een vleugje catchyness. Op zich niets mis mee, maar ook niet het speciaalste dat je dit weekend zal horen.

Facebook / Twitter (X) / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2042 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Bay – “Goodbye Never Felt So Bad”

James Bay lanceerde in juli dit jaar zijn derde langspeler Leap. Een album met terug leuke singles, maar de Britse zanger bracht…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #36

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Bay - "Everybody Needs Someone"

In 2014 leerden we James Bay kennen met “Let It Go”, “Hold Back The River” en natuurlijk ook zijn herkenbare hoed. Zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.