Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charli XCX & Sam Smith – “In The City”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Charli XCX werd in het prille begin van haar carrière vooral bekend om nummers als “Boom Clap” en “Break the Rules“, maar tegenwoordig is ze niet meer weg te denken uit ons poplandschap. Het experimenteren met ongehoorde elektronische geluiden zorgde voor pareltjes zoals how i’m feeling now en Charli. Op deze albums verruimde ze haar blikveld, waardoor ze zich gerust een van de grondleggers van hyperpop mag noemen. Op haar nieuwste single schakelt ze de hulp in van Sam Smith, vooral gekend om eerdere hits “Stay With Me” en “I’m Not The Only One“. De laatste tijd laat Sam Smith zulke ballades liever links liggen, want sinds hun album Gloria slaat die een andere muzikale weg in waarbij die alle aspecten van zichzelf volledig omarmt.

Op “In The City” maakt het Britse duo ons warm om de dansvloer te betreden. Charli’s herkenbare stem klinkt deze keer vooral zacht en breekbaar, maar verandert bij het refrein al snel in een energiebom. Stil blijven zitten is onmogelijk en al zeker wanneer Sam Smith hun intrede doet. Hun soulvolle stem staat allesbehalve in contrast met die van Charli XCX. Ze vullen elkaar verrassend genoeg aan, waardoor het nummer naar een hoger niveau wordt getild. Voeg hier nog wat bliepjes en een doordringende beat aan toe, en je krijgt een hit die in veel clubs grijs gedraaid zal worden. Hopelijk steken deze twee binnenkort nog eens de koppen samen, want hun samenwerking doet ons vooral watertanden naar meer.

Charli XCX: Facebook / Instagram / Twitter (X)
Sam Smith: Facebook / Instagram / Twitter (X)Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charli XCX - "Von dutch"

Gisteren maakte de Britse zangeres Charli XCX de titel van haar opkomende album bekend. Brat komt pas deze zomer uit, maar toch…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste lading namen voor Pinkpop 2024 met o.a. Ed Sheeran, Måneskin en Calvin Harris

Na de aankondigingen van Nederlandse festivals als Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole en ons bloedeigen Rock Werchter was het tijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.