Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Brown – “Tantor”

© Peter Beste

De Amerikaanse hiphopveteraan Danny Brown is ondertussen 42 jaar oud, toch lijkt de vervaldatum van zijn carrière nog lang niet bereikt. Eerder dit jaar bracht hij samen met collega en vriend JPEGMAFIA het chaotische en experimentele SCARING THE HOES uit. Een krachttoer van jewelste, maar Brown blijft dus niet bij de pakken zitten. “Tantor” is de eerste single van Quaranta, dat het vervolg op zijn doorbreekplaat XXX wordt. Gejuich alom bij hardcore hiphopfans en er is zelfs al een tracklist. Onder andere Bruiser Wolf en MIKE zullen hun opwachting maken op de nieuwe lp. 

Bij Danny Brown is er nooit een gebrek aan energie en dat geldt ook voor “Tantor”. Het nummer, dat geproduceerd is door Amerikaanse producer The Alchemist, is een mini-atoombom die de aandacht vanaf seconde één grijpt. Met zijn gekende schelle en hoge stem rapt Brown tweeënhalve minuut de beat aan flarden. De gebruikte sample, vakkundig uitgekozen door The Alchemist, wordt naar het einde toe wat repetitief, maar biedt het perfecte tegengewicht voor de rapkunsten van Danny Brown. Een volledig nieuwe weg inslaan doet de rapper niet, tegelijkertijd blijft zijn sound toch een frisse wind in de overvolle hiphopscene.

Quaranta is te beluisteren op alle streamingdiensten en ligt in de winkels vanaf 17 november.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

21 Savage - american dream (★★★★): Smaakpalet aan stijlen met eigenwijze flows

Het is eindelijk zover; na zes jaar wachten is 21 Savage er met een nieuw soloalbum. Hoewel hij regelmatig samenwerkt met grote…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Danny Brown - Quaranta (★★★★): Verheerlijking is voor de onwetenden

Op zolder van een van de meest excentrieke en eclectische artiesten uit het hiphopgenre lag al een tijdje een album te wachten….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.