Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chris Stapleton – “It Takes a Woman”

Chris Stapleton is een waar icoon in de wereld van de countrymuziek. Voordat hij zelf de schijnwerpers opzocht, schreef hij hits voor grote countrysterren als Kenny Chesney en Luke Bryan. Met een rugzak vol ervaring maakte Stapleton snel naam voor zichzelf. Een grootschalige naam zo bleek, één als een ouderwetse zanger met een zielvolle stem en een gave voor directe emotionele communicatie. Zijn succes heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de opkomst van outsiders als Zach Bryan en Tyler Childers. Stapleton speelt een fascinerende rol in de recente geschiedenis van het genre en blijft de lijn bewandelen tussen het mainstream en de underground van de countrymuziek.

De nieuwste single van Chris Stapleton, “It Takes A Woman”, laat een ander facet van zijn muzikale veelzijdigheid horen. Samen met Ronnie Bowman en Jerry Salley schreef hij dit ingetogen, uitgeklede ballade met diepgaande gospelinvloeden. Chris en zijn vrouw Morgane Stapleton brengen hierin een titanisch samenspel van harmonieën, en hun stemmen vullen elkaar op indrukwekkende wijze aan. “It Takes A Woman” is een nummer dat recht naar het hart gaat. Meer dan een akoestische gitaar en zachte drums heeft hij niet nodig om iedereen vier minuten stil te krijgen.

Op 10 november zal Chris Stapleton zijn nieuwe album Higher uitbrengen. Opnieuw nam hij dit album op in Nashville, in samenwerking met zijn trouwe medewerker Dave Cobb, terwijl zijn vrouw Morgane een cruciale rol speelde bij de totstandkoming van het album.

Facebook / Instagram / Twitter (X) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chris Stapleton - "White Horse"

Chris Stapleton, de veelzijdige muzikant die als een ware tornado door het countrymuzieklandschap raast, behoeft geen introductie meer. Althans niet in de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single London Grammar & CamelPhat - "Higher"

Ondanks dat het al een hele tijd stil is rond London Grammar – recentste plaat Californian Soil verscheen in 2021 – ligt er vanaf…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.