Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Bug Club – “We Can’t All Play Saxophones”

© Adam Whitmore

Met hun huidige motto dat een nummer schrijven niet langer mag duren dan vijf minuten, pompt de The Bug Club er lustig muziek door de voorbije maanden. Hun derde album dateert van maart dit jaar en bevatte naast gevatte spoken word vooral heerlijk speelvolle garagerock. Het trio uit Wales vindt met hun muziek niets nieuws uit, maar ze stralen een onmiskenbare originaliteit en lust voor het vak uit.

Met deze nieuwe single wordt de distortionknop even luchtig teruggedraaid en het resultaat is een soort van eigen versie van “You Can’t Always Get What You Want”. Niet iedereen is cool genoeg om saxofoon te spelen zeggen ze, maar dit nummer doet ons denken aan The Velvet Underground en kan dus weldegelijk als cool benoemd worden. Vorige single “Marriage” toonde hun meer hoekige persoonlijkheid; het volgende album zal dus weer een mooi samenraapsel worden van hard en zacht. Dat nieuwe album Rare Birds: Hour of Song zal maar liefst 48 nummers omslaan.

Momenteel zijn de drie aan hun tour in het Verenigd Koninkrijk bezig en in december volgen er nog een vijftal shows bij onze noorderburen in Nederland. Hopelijk krijgen we ze in België ook snel eens te zien. 20 oktober verschijnt hun nieuwe plaat.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2023

De eindejaarslijstjes vliegen je tegenwoordig weer om de oren, dus je zal ongetwijfeld gemerkt hebben dat niet elke plaat de aandacht krijgt…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Bug Club - "Marriage"

De bandnaam en songtitels doen het wel al wat vermoeden, maar The Bug Club is een buitenbeentje. De aanstekelijke garagerock van het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.