Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Bug Club – “Marriage”

© Adam Whitmore

De bandnaam en songtitels doen het wel al wat vermoeden, maar The Bug Club is een buitenbeentje. De aanstekelijke garagerock van het trio uit Wales klinkt namelijk even rammelig als speels en kreeg zo in Nederland onder andere al een hele hoop enthousiastelingen achter zich. Met intussen al enkele jaren en een mooie hoeveelheid eigen werk onder de gordel, is het wachten op het tweede studioalbum van The Bug Club aangebroken. Met een stevige portie spoken word en een duurtijd van om en bij de negentig minuten belooft Rare Birds: Hour of Song bovendien ook een redelijk bizar geheel te gaan worden, maar “Marriage” speelt het voorlopig nog redelijk veilig.

“Marriage” klinkt namelijk zoals The Bug Club op z’n best klinkt: enkel scherpe randjes, een heerlijk fuzzgehalte bij de gitaren en hier en daar een vlaag absurditeit. Ook het redelijk lo-fi gevoel in de productie maakt de song nog een stuk speelser, al is “Marriage” qua songwriting en instrumentatie allesbehalve van een laag niveau. Het trio toont dus met andere woorden nogmaals aan dat ze heer en meester zijn in het schrijven van moordend aanstekelijke garagerock die het humeur van zelfs de meest chronische brompot volledig doet keren. Of dat album met al z’n rare kantjes een even grote voltreffer gaat worden, laten we voorlopig nog even in het midden. “Marriage” schiet alleszins wel al raak.

De band speelt de komende maand bovendien maar liefst zes keer in Nederland en op 7 september in de Trix Bar. Alle andere tourdata zijn te vinden op de sociale media van het trio. Rare Birds: Hour of Song staat ten slotte gepland voor 20 oktober.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ty Segall - "Eggman"

Waar hij vroeger niet schroomde om jaarlijks drie studioalbums uit te brengen, leek muzikale duizendpoot Ty Segall het de laatste tijd iets…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls - "Weekends and Workdays"

De doorbraak van Sea Girls mag dan wel niet zo groots zijn geweest als sommigen op voorhand hadden voorspeld, het staat wel…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The National - Laugh Track (★★★★): Van hetzelfde laken een fraai pak

Fans van The National konden enkele maanden geleden al hun hart verwarmen aan First Two Pages of Frankenstein, maar alsof dat nog…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.