Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Robert Finley – “Nobody Wants to Be Lonely”

© Jim Herrington

Als Robert Finley met Dan Auerbach de studio in duikt, dan weet je dat er iets magisch uit de bus gaat komen. De bijna-zeventiger is een laatbloeier en maakte zijn debuut pas in 2016. Toch heeft muziek steeds een belangrijke rol in zijn leven gespeeld. Zo leerde hij zichzelf als kind gitaar spelen en was hij in de jaren zeventig bij het Amerikaanse leger de bandleider van de army’s band. Zijn werk als klusjesman moest hij noodgedwongen stoppen door het verminderen van zijn zicht. Dat zorgde er echter ook voor dat hij zich vol kon storten op zijn grootste passie: soulmuziek. Zijn vijfde album Black Bayou verschijnt op 27 oktober en daar krijgen we met “Nobody Wants to Be Lonely” een vierde voorbode uit.

Is er iemand die zoveel soul en blues ademt als Robert Finley? We wagen het te betwijfelen, want met “Nobody Wants to Be Lonely” zingt hij met veel gevoel opnieuw recht in je hart. Zijn doorrookte stem kleurt het nummer en wordt op heerlijke wijze versterkt door de tedere stemmen van vrouwelijke achtergrondzangeressen. Knap is overigens ook de levendige instrumentatie van “Nobody Wants to Be Lonely”, dat zodanig organisch klinkt dat je elke snaar tot in je gehoorkanaal voelt trillen. Robert Finley bloeit op rijpe leeftijd helemaal open met de hulp van Dan Auerbach en daar kan je alleen maar van genieten.

Op zondag 5 november is Robert Finley te gast in ons land voor een optreden in de Brusselse Botanique.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1984 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Robert Finley @ Botanique (Rotonde): Een ontroerende glimlach

Het is nooit te laat om iets met jouw passie voor muziek te doen. Robert Finley kan daar een paar liedjes over…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Robert Finley - Black Bayou (★★★★): Soul zonder houdbaarheidsdatum

Op goede muzikanten staat geen houdbaarheidsdatum. Een van de beste voorbeelden is ongetwijfeld Robert Finley. De negenzestigjarige oorlogsveteraan en ex-timmerman uit Louisiana…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Robert Finley - "Sneakin' Around"

Een intrigerende verschijning in de muzikale arena is Robert Finley, een oorlogsveteraan uit Louisiana en voormalig timmerman, die zijn weg vond naar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.