Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Streets – “Each Day Gives”

© CPU – Nathan Dobbelaere

The Streets voelt al langer dan vandaag een beetje onberekend aan, maar laat dat ook net hetgeen zijn dat het project rond Mike Skinner zo cool maakt. Een soort nonchalance die doorheen de band hangt, die op zijn beurt voor een geheel eigen sound zorgde. Het leverde tot nu toe al een reeks hits op, met vanzelfsprekend “Fit But You Know It” en “Blinded By The Lights” als bekendste, maar zelfs na twintig jaar weet de Brit zijn relevantie te behouden. Een samenwerking met Fred again.. is daar een mooi voorbeeld van, maar ook het feit dat er nu alweer een nieuw album aan zit te komen. The Darker The Shadow, The Brighter The Light verschijnt binnen een kleine maand en met “Troubled Waters” en “Too Much Yayo” kregen we al twee coole voorsmaakjes te horen.

Dat duo wordt nu vervoegd door “Each Day Gives”, een nummer waarop Skinner wat gas terugneemt. Het is namelijk een ietwat chille, zomerse beat die de herkenbare manier van zingen van de Brit ondersteunt, waardoor er een soort optimistische sfeer doorheen de single hangt. Dat ligt overigens ook in lijn met de tekst, die het heeft over de kansen die je in het leven krijgt en op die manier een soort ode aan plezier wordt. Op zich dus wel plezierig, maar het moet langs de andere kant ook gezegd dat er in de dikke drie minuten die “Each Day Gives” in beslag neemt bijzonder weinig gebeurt. Gewoon een beetje voortkabbelen is wat The Streets doet, waardoor deze nieuwste creatie onder de radar dreigt te blijven.

The Darker The Shadow, The Brighter The Light verschijnt op 20 oktober. Dat album gaat overigens gepaard met een film, waar Skinner helemaal alleen aan werkte.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2044 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

20 keer nieuw voor Rock Werchter 2024: Janelle Monáe, Slowdive, Froukje en meer

Het was alweer een tijdje geleden dat Rock Werchter een hoop namen aankondigde voor hun komende editie aanstaande zomer. Terwijl de sneeuw…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #42

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.