Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Murder Capital – “Heart In The Hole”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Nog een kleine week vooraleer het Ierse vijftal The Murder Capital op een uitgebreide rondreis langs de Europese concertzalen trekt. De band is nog maar net bekomen van een welverdiende vakantie na een paar zeer intense maanden. Alles begon bij de release van die langverwachte tweede Gigi’s Recovery en talrijke kilometers op de baan. In al die drukte vond The Murder Capital echter ook de tijd om aan wat nieuw materiaal te werken. Voor een derde album is het nog iets te vroeg, maar het quintet toont met het nieuwe “Heart In The Hole” wel al graag welke mogelijke weg ze ervoor zullen inslaan.

Het blijft spannend ten huize The Murder Capital, zoveel is duidelijk na een aantal luisterbeurten. De Ieren waren sowieso al niet de band die zich klemvast aan een bepaalde sound vastklampten en binnen de mogelijkheden graag evolueert. Dat zorgt ervoor dat “Heart In The Hole” vertrouwd en tegelijk heel nieuw aanvoelt. Enerzijds heeft het dat te danken aan de gitaren die iets losser en vrijer overkomen en anderzijds aan de ondertoon van het nummer waar menig optimisme uit te vrijwaren valt. Wat echter blijft, is de meesterlijke wijze waarop The Murder Capital de spanning weet op te bouwen en uiteindelijk ontaardt in een pakkend slot. The Murder Capital is gewapend voor de toekomst!

Op vrijdag 13 oktober staat The Murder Capital in de Brusselse Botanique.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2073 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Cactusfestival (Festivaldag 2): Gezellige smeltkroes

De affiche van de tweede dag van Cactusfestival las als een veelzijdige menukaart. De niet minder dan vijf Belgische groepen hadden allemaal…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Murder Capital, Hotline TNT en meer naar Absolutely Free Festival 2024!

Absolutely Free Festival, vrienden mogen tegenwoordig AFF zeggen, is doorheen de jaren een vaste waarde geworden in het festivallandschap. De formule is…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.